pondělí 21. května 2018

Kulinářská akce s Madetou a Žena-IN

Díky spolupráci s magazínem Žena-IN jsem byla pozvána na další kulinářskou akci. Ve středu 25. dubna jsme se sešli v pražské Chefparade, kde nás čekala příprava převážně sladkého menu. Partnerem téhle akce byla Madeta, takže jsme se zaměřili na pečení s mléčnými výrobky. Ty já při vaření či pečení téměř vůbec nepoužívám, nicméně Madeta pro mě znamená tradici a záruku kvality, takže jsem se ráda nechala inspirovat zase něčím trochu jiným, než předvádím ve své kuchyni zpravidla já. Nadchly mě hned dva recepty, o které se v dnešním článku ráda podělím i s vámi.


První recept bude slaný a připravíme si sýrový quiche s hruškou a Jihočeskou Zlatou nivou. 
Já když dělám quiche, kupuju si na něj většinou hotové listové těsto. Pro ty zkušenější mám ale i postup na těsto domácí: 

Co budeme potřebovat? 

- 170 g hladké mouky
- hrubá mouka na vymazání formy
- 100 g změklého Jihočeského másla + máslo na vymazání
- 50 g nastrouhaného Primatoru
- 1 vejce
- špetka soli

Jak na to? 

Mouku, máslo, nastrouhaný Primator, vejce, sůl smícháme v míse a vytvoříme hladké těsto. To by nemělo lepit, pokud ne a je příliš suché, přilijte trochu Jihočeského čerstvého mléka. Poté ho zabalte do potravinářské fólie a nechte aspoň hodinku odpočinout v lednici. Poté vyložíme těsto do formy a dáme jej péct na 180 stupňů asi 8 minut. Potom ho vyndáme a dáme na něj náplň. 


Co budeme potřebovat na nápň?  

- 2 kelímky Jihočeského cottage
- 3 ks hrušky
- 1 porce Jihočeské Zlaté nivy
- rukola na ozdobu
- sůl a pepř

Jak na to? 

Na teplý korpus nandáme Jihočeský cottage, lehce osolíme a opepříme, poklademe na něj na plátky nakrájené hrušky a nasypeme nastrouhanou či nadrobenou Jihočeskou Zlatou nivou. Celý výtvor dáme ještě na 15 minut dopéct při stejné teplotě. Nakonec můžeme hotový quiche dozdobit čerstvou rukolou nebo vlašskými ořechy.
Jak se tvářím důležitě, že? :D 

Druhý recept bude na báječný a rychlý tvarohový mugcake z mikrovlnky.

Co je potřeba?

- 1 vanička Jihočeského tvarohu polotučného
- 1 banán nebo jahody (borůvky)
- 1 vejce
- 1 lžíce medu
- špetka skořice
- 50 g ovesných vloček
- ovoce a ořechy na ozdobu
- 1 kelímek Jihočeského jogurtu Nature 

Jak na to? 

Do hrnečku nebo misky dáme banán, který rozmačkáme. K němu nasypeme ovesné vločky, přidáme tvaroh, vejce, med, skořici a vše důkladně promícháme, aby nám vzniklo hladké těsto. Těsto v hrnečku zarovnáme a dáme do mikrovlnky na 3 minuty. Potom těsto buďto vyklopíme z nádoby, nebo servírujeme přímo v ní. Nakonec dozdobíme ovocem, ořechy a přelijeme Jihočeským jogurtem Nature a máme hotovo! 


Na téhle akci ale vznikaly i další dobroty jako třeba borůvkové muffiny nebo bezlepková a bezlaktózová roláda. 


Všechny recepty nadete v tomto článku

Tady už jen čekání na dopečení dobrot a relax u růžového vínečka :) 


1 komentář:

  1. To musela být skvělá akce. Jídlo vypadá velmi chutně a povedl se vám i design na talíři. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)