sobota 24. října 2020

DIY: Workshop výroby podzimních věnců

Tahle zapeklitá doba si žádá hezký věci, souhlasíte? A tak jsem si řekla, že s vámi budu sdílet jeden hezký zážitek, který jsem si odnesla z workshopu, kterého jsem se zúčastnila před několika týdny. Byl pod vedením úžasné a mega šikovné Ivy Baltaretu, kterou najdete na Instagramu anebo na jejím blogu. Kromě výroby věnců pořádá i workshopy betonování nebo linorytu. Já zatím vyzkoušela věnce, ale rozhodně mě láká ještě to betonování. Tak snad to bude zase brzy možné... Ale zpátky k věncům :) 




Na workshop si nemusíte vůbec nic nosit, Iva má veškerý materiál i pomůcky připraveny na místě. Všeho je dostatek a dokonce si můžete dopředu říct, jaké jsou vaše preference. Pak už jen stačí přijít s dobrou a kreativní náladou a můžete začít. 





Nejprve si vyberete, na jakém základě chcete věnec dělat. Můžete zvolit větvičky, ale třeba taky kovovou konstrukci. Iva vám ráda poradí, jaký materiál s čím kombinovat a které větvičky vám vydrží nejdéle čerstvé. Pak vám může věnec dělat doma parádu klidně až do Vánoc. Na hotový základ pak už hravě namotáváte dle jejích instrukcích větvičky, kvítka, šípky, bobule a další přírodní kousky. Já šla pochopitelně do růžového ladění :) 




Co se mi hodně líbilo, téměř na všechno používá přírodní materiály. Větvičky a květy jsou sezónní a k připevnění na korpus užívá zásadně drátky, nikoliv tavnou pistoli.




No, a protože momentálně se žádné workshopy konat nemůžou, tak si u Ivy můžete objednat hotový věnec nebo kytici online. Skvělý na zlepšení nálady, jako doplněk do bytu, kde teď budeme nejspíš trávit dost času, anebo parádní jako dárek. 




Tak co na můj věnec říkáte? A taky rádi tvoříte? Dejte mi vědět :) 

A pokud hledáte další inspiraci na domácí tvoření, tak mám jeden tip!
Mrkněte na článek s dalšími nápady na podzimní dekorace

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)