O mně

čtvrtek 2. dubna 2020

Vitestin pro zdravá střeva a spokojené bříško

Možná, že se vám tohle téma nezdá dostatečně sexy, ale věřte mi, že člověk, který dlouho a pravidelně řeší špatné zažívání, časté nadýmání, občasné nevolnosti nebo bolesti břicha, je rád za každý tip, který by mu mohl alespoň trochu pomoci nebo ulevit. Protože i já patřím právě mezi takové "nešťastníky", uvítala jsem testování doplňku stravy Vitestin.



Vitestin® je doplněk stravy ve formě bylinného nápoje pro aktivní péči o sliznice zažívacího traktu, především pak tenkého a tlustého střeva, kterým pomáhá navrátit jejich přirozenou funkčnost.

Co je podle mě skvělé, je vylepšován podle zpětné vazby samotných uživatelů, takže je vyladěn a co nejvíc "user friendly". A to se mi líbí. Navíc jde o český výrobek. Vitestin by měl pomáhat hlavně lidem, kteří trpí Crohnovou chorobou, ulcerózní kolitidou, ale také chronickými průjmy, zácpou, syndromem dráždivého tračníku či dalšími potížemi spojenými se zažívání.



Jaké je dávkování? 
Denní dávka = 1 sklenička (390 ml). Minimální délka trvání kúry by měla být 6 - 15 dní, podle toho, jak silné a těžké problémy máte. Více o způsobu užívání se dočtete na webu Vitestinu. 

Moje zkušenost? 
Osobně jsem se nejprve bála, o co půjde. Doplňků stravy na zažívání jsem vyzkoušela už hromady, takže mám srovnání a vím, co všechno se dá sehnat, jak to (ne)chutná a jak to (ne)pomáhá.

Po otevření lahvičky mě mile překvapilo, že nic necítím. Mám totiž zkušenost, že podobné produkty mi fakt nevoní. Tady necítím žádné aroma, což velmi vítám. Následně jsem se trochu zalekla rozsolovité konzistence. Ale nakonec mi při popíjení vůbec nevadila. Protože se pije na lačno a pak byste měli ještě hodinu počkat, než cokoli pozřete, vyhovuje mi, že je nápoj hutnější, protože vás i zasytí.

Na chuť mi taky vůbec nevadil! Přesto, že jde o bylinné složení, žádné bylinky jsem necítila - a to je dobře. Po mých zkušenostech s bylinnými čaji a odvary, kdy třeba teď piju čaj na slinivku, je tohle procházka růžovou zahradou. A slinivkový čaj je podle mě největší peklo, co jsem kdy měla. 



Po sedmi lahvičkách mi bylo líp. Cítila jsem se lehčeji, měla jsem míň nafouknuté břicho, necítila jsem se prostě jako balón. Běžnou stravu jsem skoro neupravovala, jedla jsem nadále čerstvou zeleninu a ovoce a cítila jsem se dobře. Takže moje zkušenosti jsou pozitivní a pokud někdo řeší podobné problémy, může hodit očko na stránky, kde se dočte víc a třeba se nechá inspirovat :) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)