O mně

úterý 18. března 2014

Jak jsem slavila St. Patrick´s Day a pila zelený pivo

Společně s tímto zeleným svátkem se nese i spousta otázek. Ty to slavíš? A co to je? A proč zelený pivo? A já se ptám, proč bych to neslavila? Nikdy není dost důvodů, proč vyrazit do víru města a zažít zase něco nového, no ne?


Den svatého Patrika je irský svátek, který připadá na 17. březen. Je to vzpomínka na irského biskupa a prvního irského křesťanského misionáře Patrika, který v tento den zemřel. Patrick je v katolické církvi jako světec uctíván a je považován za patrona Irska. Ve světě má tento svátek už obstojnou tradici, teď se pomalu dostává i k nám.

Já sice nejsem nijak nábožensky založená, ale taky nejsem žádná konzerva, takže jsem včera s nadšením vyrazila za zeleným pivem (zelená je barva Irska).


Nijak extra jsem neváhala, věděla jsem, že v příjemném pražském baru La Loca, který sídlí v Mosaic house v ulici Myslíkova u Karlova náměstí, bude koncert irské kapely a že čepovat budou už zmíněné a tolik toužené zelené pivo. Byť se nejedná o žádný zázrak a barmani servírovali klasický světlý Staropramen říznutý potravinářským barvivem, měla jsem z tohoto zeleného moku děsnou radost. 



Klub byl stylově vyzdoben, návštěvníci byli oblečeni převážně do zelené barvy a kapela hrála opravdu dobře. Ideální pondělní večer, ideální start do nového týdne. 




Navíc prostředí kolem Mosaic house je fascinující. Pokud jste se kolem v poslední době procházeli, určitě vašemu pohledu neunikly šest metrů vysoké lysohlávky, které v noci mění barvu, nebo postavy zavěšené ve vzduchu na deštnících. To vše je součástí výstavy Michala Trpáka.



Obrovská socha muže usazeného nad vchodem do Mosaic house se nazývá Myslitel. Je zde proto, aby domyslel to, co jiní nestihli.



Celá tato výstava a další, které se chystají, mají obohacovat nudné ulice v Praze. A to se jim, myslím, daří!

A jak jste slavili svátek svatého Patrika vy? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)