O mně

čtvrtek 24. dubna 2014

Měsíční výzva: Jarní detox - týden čtvrtý

Tak jsem tady s konečným shrnutím mé měsíční výzvy. Myslím si, že přes všechny nástrahy a všechna má drobná selhání (která jsem si už v minulém díle omluvila a oargumentovala), dopadla tato výzva dobře. Sice jsem nedodržela všechno, co jsem si na začátku předsevzala, jako třeba začít cvičit, nicméně i tak jsem spokojená. Můj jídelníček se hodně zlepšil!


Krevetový salát v Ikee.
Hlavním důvodem toho všeho bylo, že jsem nebyla spokojená se svými stravovacími návyky. Takže největší cíl - dát mému jídelníčku trochu řád a zdravější ráz - se mi povedl. Jako bonus jsem zhubla asi 4 kila a cítím se opravdu lépe. Díky bylinkovým čajům a celkově lepšímu pitnému režimu jsem tělo musela zbavit velké části protivného bordelu, tím pádem i únavy.

Zeleninový kuskus na kari.
Dále jsem vypozorovala i takové věci, jako že nemám tak strašnou senou rýmu, jako jsem mívala. Nebo třeba to, že když nepiju čtyři kávy denně, ale třeba jen jednu týdně, mám bělejší zuby. Mám radost, že nastaly takové příjemné změny, se kterými jsem ani nepočítala, o kterých vás většinou žádnou příručku na detox nebo zdravou stravu ani nenapadne informovat.

Omeleta se zeleninou a cereálním chlebem s gervais.
Trochu blbý je to, že mi evidentně začalo něco chybět, protože se mi začaly dělat bílé čárky na nehtech - mívala jsem to jako malá, když mi chyběl nějaký vitamín nebo minerál. A taky kůže kolem nehtů se mi začala strašně zarthávat. Bylo mi poraděno, abych jedla zinek a vápník. Tak jo.

Každopádně teď si myslím, že moje stravování je docela rozumné, umírněné. Jasně, o víkendu si zahřeším, ale to musí být. Jak jsem psala dříve, člověk z toho života zase musí něco mít. A pokud mám být spokojená a cítit se dobře, musím i hřešit! Nastartovala jsem si metabolismus, o tom není pochyb, je to znát.

Grilovaný losos s grilovanou zeleninou a čerstvými bylinkymi.
A tak jsem si řekla, že budu experimentovat dál. Rozhodla jsem se pro pořádný a opravdový detox - byť tato výzva byla nazvaná jako detoxikační, byla spíš umravňující můj životní styl. Takže jsem se rozhodla pro tři dny jen na ovoci a zelenině, vodě a čaji. Dneska je to druhý den, zatím vám nic neprozradím, ale těšte se brzy, brzoučko na článek!

A jak válčíte vy? Zkoušíte nějaké nové detoxikační metody? Dejte mi vědět!

3 komentáře:

  1. Tuším, že tě motivoval odšťavňovací článek na SP, což? :) Taky o tom uvažuju.

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, četla a líbilo se mi to. Ale dost to ztroskotalo na tom, že nemám odšťavňovač :D

    OdpovědětVymazat
  3. Budu se těšit na článek jak to dopadlo :) Já letos taky zkoušela několik detoxikací-psala jsem o nich na blogu, tak můžeš mrknout :)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)