O mně

úterý 1. dubna 2014

Měsíční výzva: Jarní detox - týden první

Tak jsem se odhodlala napsat, jak jsem si vedla v prvním týdnu vlastní detoxikační výzvy. No, nebudu vám lhát, pohořela jsem jako papírovej čert. Mohla za to slabá vůle, okolnosti nebo něco úplně jiného? Nevím... Ale vlastní neúspěch mě kupodivu dost namotivoval.
Jak vidíte už z úvodní fotky, hned v pondělí jsem si naházela klacky pod nohy a do konce týdne jsem nebyla schopná se pochlapit. No jo, ale když upečete svůj první cheesecake, který se tááák povedl... Na druhou stranu, selhání nebylo úplně 100%, našla se i světlá místa.


V mém prvním článku jsem si předsevzala 7 pravidel, které bych měla dodržovat:

1) Chci hlavně pravidelně jíst (5x denně), a to zdravěji a menší porce
2) Každé ráno vypiju kromě hrnku mátového čaje (což je můj ranní rituál) i sklenici vody s citronem
3) Budu celkově víc pít - aspoň 3 litry denně (včetně bylinných čajů)
4) Přes týden se chci úplně vyhnout alkoholu
5) Sladké (čokoláda, dotríky) nahradit zdravým sladkým (sušené ovoce, musli tyčinka)
6) Začít nejlépe s nějakým sportem
7) Začít posilovat


Nejvíc mě překvapilo, jak je pro mě těžký jíst 5x denně. Buďto na jídlo nemám čas, protože prostě musím něco dodělat. Jsem hodně rozlítaná, takže si jídlo nestihnu připravit nebo si ho zapomenu vzít sebou. Navíc se ukázalo, že na 5 jídel denně nemám ani chuť, nemám ani hlad. Což není moc dobrý, můj metabolismus musí být línější než já sama! Pravidelně ale snídám a celkově si říkám, že zas tak špatný stravovací návyky taky nemám. Když si teda zrovna nevyrazíme o víkendu na pizzu. 


Tak u čajíčkování jsem zůstala, to už mi asi nikdo neodpáře, to mám už krásně naučené a čas na mátový čaj si vždycky udělám. K vodě s citronem jsem se nedostala ani jednou. Ale to bude tím, že jsem začala ráno (i večer) ještě pít bylinný čaj (bod 3) Látková výměna, který by měl být čistící a opravdu účinný. Na to, že jsou to bylinky, tak mi chutná, ale zkrátka po dvou hrncích čaje už se do mě sklenice vody nevejde. Celkově si pitný režim hlídám, ale ne vždy se uhlídám, no.


Alkoholu jsem přes týden odolala kromě středy, to byl ale pohřeb, to jsem ty dvě piva potřebovala. Během víkendu jsem si dala pár skleniček mého milovaného chillského Merlotu. Na krvinky! No a první jarní pivo na Náplavce, ještě k tomu strakonické - kus mého rodného domova v Praze! Kdo by odolal?


Sladké, no... Žádná hitparáda, ale myslím, že jsem se ovládla mnohem víc než normálně, takže bod pro mě. 

Se sportem jsem samozřejmě nezačala, v posilce jsem taky nebyla. Co ale dodržuju, je sedolehání, to jedu podle plánu. Každé ráno a někdy i večer. Dneska jsem na 65 a dobrý. 

Shrnuto a podtrženo, milá Adri, seš teda pěkná sušenka! Takže včera jsem si vynadala a nasadila mnohem přísnější režim, který jsem opravdu ctila celý den. Nebylo to tak hrozný. Tak mám nové odhodlání, uvidíme, jestli to tenhle týden bude lepší. 

A jak jste na tom s detoxem vy?  Daří se? Napište mi!

2 komentáře:

  1. Nepít pivo a pravidelně jíst... to bych taky nedala :)) (natož ňákej sport)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo... ono se totiž o všem hezky kecá, ale pak čumíš :D Jakože jsou takové věci, které máš už úplně automaticky, nad kterýma nepřemýšlíš... a pak, když se hlídáš, tak koukáš, kolik prasáren vlastně děláš, aniž by sis to normálně uvědomila... Docela drsný zjištění :)

      Vymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)