O mně

neděle 4. května 2014

Radosti zamračené soboty

Velké výletní plány na sobotu padly prvním pohledem z okna na zamračené sobotní ráno. Mokrá terasa a stromy ohýbající se ve větru rozhodly, že se žádný výlet konat nebude. Tak co ale? Přece nebudeme sedět doma. Ne, ne, nějak si ten den zpříjemnit musíme. Hezky strávený víkend je pro mě v poslední době pracovních a studijních kolotočů něco opravdu důležitého a potřebného. Takže hurá na farmářské trhy! A co pak? Uvidíte!


Takže jsem se vyštrachala z pelechu, nahodila úsměv, kabát a boty s kožíškem a vyrazili jsme na milované farmářské trhy. Už jsem vám o nich psala, atmosféra této každosobotní události na Náplavce vás okamžitě báječně naladí! A to i přesto, že vám mrznou prsty a studí vás nos. Zahřát se můžete třeba výborným cappuccinem a náladu si spravit úžasným borůvkovým koláčem.


Po malé snídani jsme putovali do Levných knih na Andělu. Trochu se pokochat, trochu se ohřát, něco málo si přistrčit do košíčku. Maličkosti, kravinky, zbytečnosti, dekorace. To jsou věci, které mě zaručeně rozzáří. Tentokrát to byl magnetický zápisník na ledničku, pomerančová svíčka a růžovo-levandulový krém na ruce.


Cestou domů jsme měli v plánu znovu projít Náplavku a pořídit potraviny, které sebou nechceme nosit dlouho. Tedy čerstvé rybky na oběd, voňavou klobásu pro pána domu a čersvé kvítí pro mě.


Spravedlivé rozdělení domácích prací je základ všeho. Zatímco má drahá polovička vaří oběd, já pobíhám po obýváku a aranžuju květiny, zalévám bylinky, zklízím velikonoční dekorace, které nahrazuji čistě jarními a mám ze všeho neskutečnou radost.


A k svačině jedině... Pribináček pro dospělé! Nové příchutě káva a karamel příjemně překvapily, jsou lahodné a nepřebíjí klasickou smetanovou chuť pribináčku.


Po odpoledním článkování a seriálování je čas věčeře, tedy řada na mně. I s tou si dokážu vyhrát, jinak by mě to snad ani nebavilo, kdybych neměla dopředu promyšlemé, kde bude jaká kopička sýru a kde bude která zelenina.


A nakonec se ještě trochu hecnu a pouštím se do domácího cheesecaku s jahodami. Jak se mi povedl a recept na něj napíšu zase příště.

P.S. Dělat radost - ať už sami sobě, nebo někomu jinému, je skvělé a hlavně důležité, tak na to nezapomínejte, dělejte si radosti a mějte se fanfárově!

A jak trávíte zamračené soboty vy? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)