O mně

středa 30. července 2014

Tip na výlet: Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře

Jihočeské město Tábor láká turisty především na svou husitskou historii. Nebudeme se ale hrabat v minulosti. Pojďme se podívat na to, čím nadchne Tábor dnes, a to zejména každého mlsala. Navštivte Muzeum čokolády a marcipánu a odneste si z Tábora sladkou vzpomínku.


Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře vám v prostorách třech historických domů, na ploše přes 1000 m2, představuje a mapuje historii čokolády, její pěstování, dovoz do Evropy a následné zpracování do formy bonbonů, tabulek, pralinek, figurek. Opomenout nemůžeme ani Pohádkový sklep, kde najdete čertovské peklo, Perníkovou chaloupku a permoníky. Vše se vtipným dabingem.



Dále si zde můžete prohlédnout stálou expozici, která se skládá z marcipánových postaviček, které znáte převážně z Večerníčku. Z marcipánu si dokonce můžete sami vytvořit vlastní postavičku, a to v hravé Tvořivé dílně. Dále si zde můžete prohlédnout táborské náměstí a další stavby, samozřejmě všechny z marcipánu. Z toho jsou i veškeré šaty, do kterých jsou oblečeny vystavené panenky. Za pozornost ale stojí třeba i velká čokoládová socha Jardy Jágra nebo čokoládová fontánka. 



Svou návštěvu muzea můžete zakončit nákupem v obchůdku, kde jsou k dostání originální suvenýry, pohlednice, knihy a samozřejmě bonbony, figurky, pralinky a mnoho dalšího. Součástí muzea je i čokolatérie, kde si můžete dát horkou čokoládou, čokoládové menu, kávu,vodu a posedět v čokoládou provoněném prostředí. Nyní dostanete ke každé vstupence malé degustační menu - 3 pralinky, které si zde můžete v klidu vychutnat a ještě okénkem pozorovat cukráře při výrobě bonbonků.


Všechno v muzeu je voňavé, krásné a okouzlující. Až na obsluhu. Pravá ruka neví, co dělá levá, jedna slečna u kasy nám dala pokyny, druhá slečna v čokolatérii nás za to sjela jak malý děti. Byla dost nepříjemná, rozhodila mě tak, že jsem se jí nakonec ještě za tu sodu, co jsme neoprávněně dostali, omluvila. A nakonec se tam na místě nepohodly obě slečny přímo před námi. Takže nakonec jsem odcházela z takového zážitku mrzutá a s kroucením hlavy.


Byli jste v podobném muzeu? Kde? Dejte mi tipy na výlet ;)

5 komentářů:

  1. Skvělý nápad na výlet, jak marcipán tak čokoládu miluju! :) A s tou obsluhou s tebou soucítím, taky se mi to už stalo a můžu říct, že to neskutečně znepříjemní celý výlet.
    http://chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, nikdy jsem tam nebyla, ale hned bych se tam nejradši vypravila. Vypadá to opravdu skvěle!

    OdpovědětVymazat
  3. To jako vážně?! :O tam musím jet!
    Nominovala jsem tě na TAG Liebster award na svém blogu. Byla bych ráda, kdyby ses také zúčastnila :) Pravidla a otázky najdeš zde:
    http://lakomanie.blogspot.cz/2014/07/liebster-award.html

    OdpovědětVymazat
  4. To jako vážně?! :O tam musím jet! :)
    Nominovala jsem tě na TAG Liebster award na svém blogu. Byla bych ráda, kdyby ses také zúčastnila :) Pravidla a otázky najdeš zde:
    http://lakomanie.blogspot.cz/2014/07/liebster-award.html

    OdpovědětVymazat
  5. U nás v republice je s tou obsluhou celkově kříž :-/

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)