O mně

úterý 23. září 2014

Co mám ráda na podzimu

A je to tady, první podzimní den. Každoročně tuhle skutečnost téměř obrečím, nemám ráda chladné počasí, nesnáším vstávat za tmy a chodit domů z práce za svitu pouličních lamp. Chybí mi slunce, zpěv ptáků a vůně květin. To je můj prvotní pocit. Když se ale projdu podzimní Prahou, moje pocity se značně změní. On ten podzim má také své kouzlo!


Na podzimu se mi líbí barvy. Je to neskutečná hra s odstíny, jejichž paleta je snad nevyčerpatelná. Mám ráda i vůni spadaného listí, přece jen je pořád ještě taková osvěžující. Podzim pro mě znamená i řadu vzpomínek, které mám. Jak jsme jako malí dělali z listí draky, jak jsme pouštěli papírové draky, nic z toho vlastně není na draka. Sbírali sjme kaštany a žaludy, dělali z nich zvířátka a těm opravdovým jsme nosili do krmelců v lese dobroty. Podzim je vlastně docela zábava.



Další znak podzimu, který miluju, je burčák! Burčák, vinobraní, první ochutnávky letošních odrůd, povedlo se, nepovedlo...? Burčák si také spojuji s naší Václavskou poutí ve Strakonicích, což znamená, že se zase sejde celá rodina pohromadě, já si zajdu na střelnici a koupím si mandle v cukru. Mňam.


Podzimu se nedá upřít hravost i v oblasti módy. Víc vrstev rovná se víc nápadů, inspirace a radosti. S tím jdou ruku v ruce nákupy, pořízení si nových svetrů, kabátků a bot. Kdo by mohl tohle nenávidět?

V neposlední řadě pro mě podzim znamená to, že hudební scéna se přesouvá z festivalů do klubů a mě jakožto hudebnímu maniakovi začíná koncertní sezona. Kord letos, kdy jsem prvně za posledních deset let nebyla na žádném fesťáku, se těším jako malá.

A nakonec je tu babí léto. Ten pocit, když slunce přece jen vykoukne a ještě naposledy vás ohřeje a rozněžní. Miluju to šimrání slábnoucích paprsků. Člověk má okamžitě krásnější den. Anebo prostě první podzimní pizza v teple domova, nejlepší!



Takže on ten podzim je nakonec fajn :) A jak si užíváte podzimní dny vy?

6 komentářů:

  1. Hezké fotky :) Podzim miluju, ale jen pokud je hezký, lijáky a zimu nemám ráda :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  2. Já si zrovna užívám ve škole, uprostřed krásné podzimní Prahy. Ted jsem nemocná, ale jen co mi bude lépe, projdu se s kávou v ruce, koupím si nový svetr a bude mi fajn :-) Podzim mám ráda přesně tak, jak jsi ho popsala v článku :)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já mám podzim nejradši, žádná vedra, žádné mrazy. Miluju podzimní barvy přírody, když k tomu svítí sluníčko, je to nádhera. Mám ráda i zvuk deště, vrány na polích atd. :) Možná proto, že mám na podzim narozeniny.
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi pekné fotky!! :) a ja milujem, keď prší a ja zaspávam a celkovo tú "žltú" atmosféru :)
    Pozývam Ťa na GIVEAWAY :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, já bych si dala tu pizzu :). Ta první fotka je naprosto ÚŽASNÁ!

    OdpovědětVymazat
  6. Podzi mám ráda, stejně jako všechna roční období. Letos už jsem si koupila nové a krásné podzimní boty a super zateplené legíny, takže i když jsem venku, tak se cítím strašně dobře :-)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)