O mně

sobota 22. listopadu 2014

Co dělám, když mám den volna

Volný den. Den, kdy nemusí nic dělat. Kdy se nebudím s plnou hlavou úkolů a povinností. Den, kdy otevřu diář, a tam je prázdno. Den, kdy usednu ke stolu a nemám na něm přilepený seznam TO DO. Den, kdy nehlídám, jestli mě budík opravdu vzbudí. Den, kdy nikam nespěchám, kdy obědvám doma, kdy nekontroluju e-maily, dokonce vypínám Facebook a neodpovídám svým redaktorům na zprávy. Den, kdy mám čas jen na sebe. Tak takových dní mám opravdu hodně, hodně málo! Ale když už se poštěstí, tak si to hodlám pořádně užít. Jako třeba v pondělí.


Státní svátek je velkým svátkem i pro mě. Ne, nejdu nikam protestovat, nejdu nikam křepčit. Zůstávám v teple svého bytečku a užívám si. Vstávám v sedm hodin, protože déle spát prostě nedokážu a ani nechci. Přece se neochudím o ten drahocenný čas jen pro sebe?

Vstávám a dávám si pořádnou horkou sprchu. Vlastně z koupelny udělám tak na hodinu menší lázně a dopřávám si vše, na co obvykle nemám čas. Peeling celého těla, pleťovou masku, masku na vlasy...


Snídám. Dopřeju si pořádnou snídani u televize a s časopisem. Uvařím si čaj, kávu, připravím si něco slaného i sladkého, všechno si hezky naaranžuju, protože to mám prostě ráda. A užívám si toho, že nesnídám v kanclu za monitorem.


Zařeknu se, že se dnes nebudu malovat... Za chvíli se jdu přesto namalovat.


Pročtu si všechny články na všech blogách a na internetu. Napíšu několik vlastních článků.

Samozřejmě mi to nedá, a kde vidím nepořádek, okamžitě ho uklidím, abych v tento sváteční den měla všechno dokonalé.

Dělám další věci, které jinak nestíhám, jako třeba to, že si přibiju na zeď nástěnku a obraz.

Vařím si vegetariánský oběd přesně tak, jak to mám ráda. Zelenina, koření a k tomu dezert! Obědvám u televize.


Poslouchám cédéčka, které už jsem děsně dlouho neslyšela a usmívám se nad vzpomínkami na koncerty právě puštěných kapel.


Relaxuju, mlsám a přemýšlím, co budu dělat, protože mi přijde, že nedělám nic prospěšného, což mě trápí.


Jdu zkontrolovat e-maily, zprávy, odepisuji, řeším resty, píšu články, obchodní nabídky partnerům, připravuji se na druhý den do práce, schvaluji články, peru, žehlím, myju nádobí po obědě, rovná ještě nesrovnané věci a dělám si seznam knížek, které si potřebuju půjčit na splnění atestů ve škole.

Je večer, usedám k televizi se sklenkou vína a jsem z toho volného dne nějak unavená. Mám ale dobrý pocit z právě odvedené práce :)

A jak trávíte volné dny vy, milé čtenářky? :)

3 komentáře:

  1. Máme to hodně podobné - dobrá snídaně a hodinová lázeň je super začátek prolenošeného dne :) :D

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to byl moc pěkný článek Adri:). To já když nemusím nic dělat, tak koukám na seriály, čtu si, poslouchám hudbu :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)