O mně

čtvrtek 1. ledna 2015

Založit si blog, to je jako pořídit si psa

Moje milé čtenářky, dneska, na Nový rok, jsem si pro vás připravila jeden lehce motivační a snad i trochu úsměvný a odlehčený článek o blogování :)

Založit si blog, to chce zprvu hodně odhodlání. Potom chvíli vybírání, jaký bude pro vás ten pravý. No a pak přijde ten největší problém - jméno! Musí být skvělé, nejlépe neokoukané, ale musí zaujmout. Musí prostě sedět jak k vám, tak k vašemu blogu. A nakonec přichází ten závazek. Závazek, který si sebou nesete na hodně dlouhou dobu!


Blog, stejně jako pes, není samostatná jednotka, která by se obešla bez vaší péče, kdepak. Ba přímo naopak, on tu péči potřebuje, vyžaduje! A to nejlépe každý den. Ale to vám přece nevadí, protože si k němu pomalu vytváříte tak vřelý vztah, že už bez něj ani nechcete být. Každé ráno čekáte, co vám přinese nového, odpoledne ho po očku pozorujete nebo trochu provětráte a večer s láskou ukládáte ke spánku.

Najednou vám je celý ten svět, který se kolem něj točí, blízký a zajímá vás. Koukáte také po jiných blozích. Pro ten svůj nakupujete všelijaké možné vychytávky, které by mohly vás i jeho udělat šťastným. Najednou máte potřebu dát všem najevo, že máte úžasný blog a vyloženě prahnete po tom, aby vám ho lidi chválili!

Vyhledáváte lidi, kteří mají také blog, mluvíte s nimi o něm, chcete rady, tipy, vychytávky, sami se rádi podělíte o své zkušenosti. Lidé, kteří nemají blog, pro vás nejsou důležití, nemáte si s nimi už o čem povídat. Raději chodíte do společnosti podobně zapálených jedinců.

Dál a dál vymýšlíte, jak právě ten svůj nejlépe zdokonalit. A nakonec je pro vás největší pocta to, když se svým blogem vyhrajete celorepublikovou soutěž!

A tak dále, a tak podobně, chápete, ne? ;)

Tímto všem blogujícím kolegyním přeji báječný vstup do nového roku a ať vzkvétají naše blogy, ať nás neopouští inspirace, chuť psát a vymýšlet nové a nové nápady. Ať máme elán na jejich realizaci a hlavně ať máme další a další milé čtenáře, kteří dokáží naši práci ocenit. A našim čtenářkám přeji jen samou radost při čtení! Mějte se úžasně a milujte své/naše blogy :) 


6 komentářů:

  1. No ja neviem, veľa ľudí si zakladá blog kvôli tomu že sa chce len z času na čas vypísať a tak. A keď sú jeho články dobré tak dokáže zobrať väčší úspech ako tí ktorý ho píšu denno denne a stále na nom makajú a všetko sa točí len okolo neho. Samozrejme blog zaberie veľa času ale treba ho hlavne písať od srdca a nie kvoli tomu aby niekto niečo s ním dosiahol :) Ale to ej vec názoru :)
    Každpopádne prajem šťastný nový rok !!!:)))

    http://lindatayllor.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Taky myslím, že blog by měl bejt sám o sobě koníček a neměl by bejt vedenej tak, že prahnu po megaúspěchu, ale samozřejmě je případnej úspěch příjemnej :D

    OdpovědětVymazat
  3. Však samozřejmě, tento článek je psán hodně s ironií a nadhledem ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně napsaný článek :))
    šťastný nový rok :)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)