O mně

středa 15. dubna 2015

Proč je tak těžký nežrat?

No ne, přiznejme si to všechny... Kolikrát už jste si kdy řekly, že budete držet dietu, očistu, detox, půst? Že prostě nebudete nějaký čas tolik (nebo vůbec) žrát? A jak to nakonec dopadlo? Blbě... Protože proč? Protože všude jsou samá lákadla, návnady a šidítka. A co my potom...? Chuděry!


Tak si vezměte můj případ, jo? Je neděle večer a já mám odhodlání! Týden budu jíst velmi, opravdu velmi zdravě, žádné pečivo, sladkosti, slanosti, kávu, alkohol atd, atd, znáte to. A prostě od pondělí začnu, děj se co děj.

Je pondělí ráno, vstávám, slunko svítí, ptáčkové zpívají a mé odhodlání nežrat nezná hranic. Připadám si už teď minimálně o dvě kila lehčí. Dávám si teplou vodu s citrónem a maluju se do práce, projíždím Instagram a utírám si sliny. Proč jsou najednou všechny posty o jídle? ... nazouvám boty a mažu. Po cestě míjím první nástrahu - kavárničku u nás v ulici, kde dělají Italové čerstvé ranní pečivo. Odolávám a upaluju dál. Po cestě tramvají mi pípá SMSka od šéfové, abych jí po cestě koupila croissant u Paula. Trpělivě stojím frontu pěti lidí přede mnou a snažím se nedýchat a nekoukat, abych nedostala chuť na ty jejich předražený dobroty...

Přicházím do práce a cítím vůni čerstvé kávy. Kousnu se do rtu a uvařím si zelený čaj. Dám si bílý jogurt s banánem, přestože naše asistentka chodí po patře a nabízí všem sladké pečivo, které zbylo z ranního meetingu. Ne, děkuji. Znovu se koušu do rtu a v duchu nadávám na všechny pekárny světa!

Nadešla doba oběda, juhů. Dáme si salátek v Delmartu? Zdravý, dobrý, který zasytí? No, rádi bychom, nicméně ta fronta je minimálně na půl hodiny a tolik času dneska nemáme. Volíme tedy alternativu, kolegové se cpou smaženým hermelínem s hranolky a domácí tatarkou, zapíjí to pivem. Já chroustám rukolový salát, zapíjím ho vodou a mám chuť zemřít! Dáme si po obídku čokoládku? Proč mě moji kolegové nenávidí?

Zpět do kanclu, kde se slaví narozeniny a krájí se dort... nemám slov! Žvýkám mentolový Orbit, piju vodu a modlím se, ať už to jejich Happy birthday skončí.


Po práci mažu ještě na schůzku. Kávu? Sklénku vínka? Ne, děkuji, jen mátový čaj. Mám pocit, že kdybych si dneska ještě lokla vody, buď se utopím, nebo pobliju. Dortík? To je jako nějaká provokace?

Cestou z metra cítím vonět pizzu (tu miluju!), vidím za vitrínou Ječmínka samé sladkosti, mám pocit, že jakákoli inzerce, kterou po cestě vidím, je na jídlo, chlápek v metru dlabe křidýlka z KFC a to dítě, co si vítězoslavně nese svou točenou zmrzlinu a culí se od ucha k uchu, by si zasloužilo mučení!

Po neskutečně dlouhém dni přicházím domů, kde mě už ve dveřích udeří do nosu vůně guláše, který přítel připravil k večeři. Nevím, jaké máte zkušenosti s chlapama, ale odmítnout jejich jídlo, to je horší než jim říct, že dneska nebude žádný sex... A tak po celém tom dlouuuhém dnu usedám k televizi, láduju do sebe guláš, zajídám ho křupavým chlebem, zapíjím plechovkovým pivem a kývám hlavou, když se mě přítel láskyplně ptá, jestli mi chutnalo a jestli chci ještě přidat.

Má dieta se odsouvá na neurčito. Teď jsem konečně šťastná :)


10 komentářů:

  1. :D :D Pobavilo, úžasná recese... I když po nadpise a prvním odstavci jsem měla chuť ti udělit přednášku ohledně toho, že takhle se rozhodně nedetoxikuje ani nezačíná se zdravostma :D

    Musíš to brát pozitivně, potrénovala sis vůli ;)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek :D! Pro mě je úplně nejhorší vidět všechny ty lidi se cpát nezdravým jídlem s váhou o deset kilo nižší, než mám já :D... Pak se tady člověk snaží celej tejden, jeden den si zahřeší (ve velkém samozřejmě) a celá snaha je k ničemu :( :D.

    OdpovědětVymazat
  3. super článok, presne tak to mám aj ja! a hlavne v tej vete: "Mám pocit, že kdybych si dneska ještě lokla vody, buď se utopím, nebo pobliju..." Lebo hlad zapíjam :D

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek. :-D Až teda na tu večeři jsi byla dost odolná. :-D Ale večeře od přítele se prostě neodmítá. :-D
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Výborný článek! :D Nejhorší je bohužel najít tu rovnováhu mezi žraním a nežranim :D

    OdpovědětVymazat
  6. Už samotný název článku mě pobavil :D Skvělý!
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek. Navíc naprosto pravdivý :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Úžasně jsi to sepsala :D souhlasím, že lákadel je všude plno. To já bych si zase sladké neodpustila, o to víc se pak jdu třeba projít nebo něco si zacvičím

    OdpovědětVymazat
  9. Já dietám taky moc nedám, ale asi se nám to vykládá všem moc dobře, když nemáme žádné vážnější zdravotní a váhové problémy.

    OdpovědětVymazat
  10. :D Pobavilo!! :D Ale je to pravda. Keď som bola ešte relatívne normálny človek, tak som to mala úplne rovnako. Teraz si nemôžem dovoliť nič čo sa o cukor len šuchlo, ani žiadne kysnuté pečivo, o alkohole ani nehovorím. Nehovorím, že nezhreším, ale potom som dva dni práceneschopná... :(
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)