O mně

pondělí 20. července 2015

My hair care routine

Už tady dlouho nebyl žádný vlasový článek, a přitom teď v létě je potřeba o vlásky zvlášť pečovat. Tak jsem si řekla, že pro vás připravím několik tipů, co se mi na vlasy v poslední době osvědčilo. Třeba se necháte inspirovat, třeba mi dáte své osvědčené tipy...


Jako základní péči, tedy šampon a balzám, jsem si momentálně oblíbila novinku od Elséve. Tahle značka mi vyhovuje už dlouhou dobu, zatím jsem asi nenašla lepší. Šampon je hustý, pěkně pění, dobře umyje, netřeba s ním nijak plýtvat a vždy krásně voní. Regenerační šampon voní tak nějak po létu. Balzámy oceňuji hlavně proto, že když si je naaplikuju na vlasy, hlavou dolů, drží mi na nich po celou dobu vyčištění si zubů. Ano, přesně tohle je moje rutina. Nechávám kondicionér působit tak dlouho, jak dlouho se věnuji zubní hygieně, a poté ho spláchnu. Podle mě přesná doba působení, kterou moje vlasy potřebují :)


Elséve Total Repair 5 je určen pro poškozené vlasy. Co si budeme povídat, kdo by takový problém během léta neměl. Určitě se vyplatí používat posilující péči, která zanechá vaše vlasy hebké, zářivé a hlavně zdravé. Navíc stále cítím tu krásnou letní vůni. Super!


Po umytí a proschnutí vlasů používám ještě nějakou doplňující péči. Určitě ne vždy úplně všechno,co tady dnes zmíním, ale produkty střídám dle nálady nebo potřeby svých vlasů. Momentálně je mým velkým favoritem pro vdechnutí života do mého hára Vyživující krém Extraodinary Oil, který jednoduše vymáčknu z tubičky a vetřu do vlhkých vlasů těsně před foukáním. Někdy i třeba večer, když po vystavování se slunci po celý den vyrážím večer někam za zábavou a chci mít hezky uhlazené a lesklé vlasy. Funguje to. Jinak samozřejmě stále používám oleje, ideální je pro mě onen ze stejné řady.



Když už jsme u toho slunění, i před ním ještě speciálně chráním své vlasy. A to konkrétně novinkou od Fructis - přípravkem Shine and Care Shaker, jehož dvoufázové složení chrání vlasy před slunečním zářením a ještě zabraňují vyšisování barvy.



Když se zrovna nechystám do parného dne, používám jiné ochranné spreje, protože si myslím, že i před fénem či žehličkou je potřeba vlásky trochu ušetřit. Mám oblíbené tyto dva, také záleží na tom, jak čerstvě jsem blonďatá a kdy mám vlasy poničené od věčného tupírování, ale oba se mi zatím velmi osvědčily.


Poté přichází styling, na kterém si obzvlášť nechávám záležet, co jsem se nechala ostříhat. Ono totiž pěkně upravit takové mikádo není žádná sranda. Navíc s mými přes tu veškerou péči jemnými vlasy. Takže tužit se musí. Pěnové tužidlo mám nejraději asi od značky Syoss, lak také. Co ale dodá vlasům ten správný objem, to jsou séra. Já si jedu momentálně na těchto dvou a měním je spíš podle toho, na jakou vůni mám zrovna náladu. Jejich účinek je srovnatelný a vlasy po nich nelítají, jsou nadýchané, ale ne načepýřené, zkrátka mají objem tak akorát.



Když si chci hodně zaexperimentovat a mám na to čas, vykouzlím si díky speciálnímu pomocníkovi od L´Oreal Professionnel Holywood Waves nezbedné vlny po celé hlavě. Aplikace je děsně jednoduchá - do vlhkých vlasů vmačkám hrášek tohoto přípravku, který sice vypadá jako dětská pasta Perlička, ale vůbec nelepí a nedělá ani žádnou jinou paseku na vlasech. Poté celou hlavu vyfoukám přes difuzér a voilá. Vlnitá Adri je na světě.


Jindy mám zase potřebuju urgentně vyřešit barvu, takže použiju sympatický zesvětlovač Sunkiss Jelly. Recenze i s porovnáním před a po je zde.


Na a nakonec SOS přípravek - suchý šampon, bez kterého si už neumím představit svou existenci. Když jsem líná mýt si vlasy, když nestíhám, když jsem na cestách... Používám ho skoro denně. Navíc mi nadzdvihne zplihlé vlasy, takže třeba po koupání v přírodě, kdy se mi vlasy i trochu mastí a kde nemám fén na styling, je nejlepší pomocník. U tohohle přípravku jsem se přesvědčila, že drahý nerovná se lepší. Používám tento od Baley, který je snad nejlevnější na trhu a naprosto mi vyhovuje!



Tak to je snad vše. A jaké vlasové vychytávky používáte vy? Bez čeho se neobejdete a bez čeho úplně klidně? Dejte mi vědět ;) 

2 komentáře:

  1. Tyto "vlasové články" mám fakt moc ráda:) Sama si na vlasech dávám hodně záležet a vzhledem k tomu, že je denně žehlím, tak se jim snažím dávat aspoň kvalitní každodenní péči:)
    Dobré zkušenosti mám se značkou Loreal Professionnel. Už jsem od nich vyzkoušela spoustu produktů a všechny jsou prostě skvělé:)
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak pro mně je naprostá nezbytnost šampon a kondicionér, pro případy kdy jsem líná nebo spěchám i bezoplachový kondicinér ve spreji, sem tam maska na vlasy a pak taková ta péče jako olejíčky a séra, styling a různé vychytávky jako sprej s mořskou solí nebo Tebou zmiňovaný Sunkiss Jelly:-)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)