O mně

středa 26. srpna 2015

Pět minut jen pro sebe

Také se vám občas zdá, že je na světě až moc lidí? A hlavně, že se neustále všichni točí kolem vás. Každou chvíli někdo něco chce, někdo volá, někdo se na něco ptá, stále kdosi vyžaduje vaši pozornost. Věnujete se svému okolí a zapomínáte sami na sebe. Zdá se, že vám nezbývá ani chvilička... A přitom by stačilo pouhých pět minut...

Zdroj

Co se dá stihnout za pět minut?
Za pět minut si přečtete jeden článek. Třeba tenhle. Za pět minut si dokonale nalakujete nehty na jedné ruce. Možná na obou, když jste machři. Za pět minut stihnete vypít jedno pivo, když máte fakt žízeň. Vyměnit si s kamarádem několik smsek, rozhodnout se, co si dáte k obědu, vybrat si nové boty nebo doběhnout z bytu na tramvaj. Za pět minut si uděláte názor na úplně cizího člověka. Za pět minut se možná i stihnete zamilovat. Zvládnete ale být pět minut jen sami se sebou?

Měli byste...
Být osamocený není nic skvělýho, to je jasné. Ale být alespoň pět minut denně sám, pouze se svými myšlenkami? To už je jiná. Pět minut stačí k tomu, abyste si ráno u kávy v klidu a beze shonu v hlavě sesumírovali plán na celý den. Pět minut vám stačí k vyklidnění emocí a učinění důležitých rozhodnutí. A večer je pět minut tak akorát k rekapitulaci celého dne. Udělejte si ten čas, který je dnes věčně nedostatkovým zbožím. A co je nejdůležitější - zamyslete se nad chybami, které jste udělali a snažte se z nich poučit. A za všechno ostatní se nezapomeňte pěkně od srdce a po právu pochválit! Uvidíte, že se vám bude hned líp usínat i vstávat do nového dne!

Mnoho úspěšných dní a plnohodnotných pět minut jen pro sebe!

4 komentáře:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)