O mně

pondělí 21. září 2015

Kampaň Ostře sledovaná prsa

Minulý týden jsem byla na neuvěřitelně zajímavé a silné tiskové konferenci a ráda bych se s vámi podělila o informace i pocity...
Aliance žen s rakovinou prsu pořádá na místech Prahy v rámci října, Měsíce boje proti rakovině prsu, kampaň Ostře sledovaná prsa.


„Cílem kampaně zaměřené na všechny generace je upozornit veřejnost na důležitost prevence v boji proti rakovině prsu. Kampaň chce zvýšit povědomí o možnostech využití prevence a vést ženy i muže k odpovědnosti za své zdraví“, říká Eva Knappová, ředitelka Aliance žen s rakovinou prsu.

Akce se bude konat od 1. do 8. října na Václavské náměstí (prostor Na Můstku), od 9. do 15. října na Náměstí Republiky (prostor před Obchodním centrem Palladium), od 16.-22. října na Praze 6 (místo v této městské části bude upřesněno), a od 23. do 29. října na Náměstí Jiřího z Poděbrad.


Vše bude probíhat ve dvou designových modulech. V prvém se návštěvníci budou moci naučit techniku samovyšetření prsu od vyškolených lektorek, členek pacientských organizací z celé České republiky.
Aliance žen bude v rámci kampaně vedle edukace nabízet vytvoření odlitku ňader ženám, které chtějí vyjádřit tomuto projektu podporu a zapojit se tak do boje proti rakovině prsu. Odlitek si bude moci žena odnést celý nebo darovat odlitek jednoho ňadra na Prsní stěnu umístěnou ve foyer Nové scény Národního divadla. Ta bude po dobu konání akce v Praze přístupna veřejnosti.


Kampaň bude zahájena 1. října odpoledním happeningem na Václavském náměstí, který začne v 18.00 hod. Během odpoledne budou mladé pacientky propagovat aktivity Aliance žen rozdáváním informačních letáků. Odpoledne ozvláštní tzv. živé sochy. Program vyvrcholí tanečním vystoupením mladých pacientek z projektu Bellis Young & Cancer a koncertem skupiny LOLA, která mimo jiných zahraje píseň Nazí a krásní věnovanou boji proti rakovině prsu. Autorem písně je Aleš Petržela. Píseň se skupinou LOLA nazpívala zpěvačka Petra Janů. K písni vznikl i klip, jehož režisérem a scénáristou je Allan Schubert. Neskutečně silná záležitost!



Jak se na tento problém koukáte vy? Přijdete podpořit boj proti rakovině prsu? 

4 komentáře:

  1. Já si myslím, že to je určitě vážná věc a jakákoli akce, která je krokem k tomu, aby se ženy začaly nechávat více preventivně vyšetřovat je moc prospěšná. Tím jsi mi připomněla, že zrovna dneska jsem jela metrem a nastoupila žena, asi 40let, s šátkem na hlavě, v ruce sáček a v něm asi 10 krabiček různých léků. Jela s ní i asi třináctiletá dcera a ještě jedna paní. Paní i dcera se k ní chovaly hodně opatrně, chtěly, aby si sedla, byť jely jen jednu zastávku. "Nemocná" se ale usmívala a děkovala jim, že postojí... Tak mě to potom na zbytek cesty hodně donutilo zapřemýšlet. O tom, že je vlastně úplně jedno, jestli doběhu autobus, nebo pojedu "až" za 15 minut, že je úplně jedno, že ty levný kraťasy zrovna neměli v mojí velikosti... A i když si to paní samozřejmě nepřečte, věřím, že bude v pořádku...

    Hezký článek, i když s vážným tématem.
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  2. Rozhodně jsem pro tyhle akce, které informují veřejnost a nemusí to být jenom ohledně rakoviny prsu, ale tak nějak celkově mám tyhle "zdravotní" akce ráda :)

    http://ili-libertad.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)