O mně

neděle 1. listopadu 2015

Kam se poděla inspirace, originalita, krásno...?

Nenechte se titulkem zmást, nejde o to, že bych postrádala vlastní inspiraci k psaní a vlastní nápady, ale spíš jsem lehce znepokojená okolním světem. Je to zvláštní paradox, posuďte sami... Mám teď poměrně novou práci, dostala jsem se do jedné velké kreativní agentury a jsem tady obklopena samými úžasnými lidmi, ze kterých nápady jen srší, v očích mají nadšení a v srdcích zapálení pro věc. Jakmile ale opustím stěny svého zaměstnání, jakoby na mě dýchl splín, šedo a nuda. A není to jenom počasím, fakt že ne...


Ve středu, o volném dnu, jsem se rozhodla, že se nechám inspirovat okolním světem a budu se trochu víc socializovat. Prolistovala jsem kupu nových časopisů, ke kterým jsem se v týdnu nedostala... Pročetla jsem si pár blogů a nakonec jsem vyrazila do Ikey, že alespoň někde načerpám třeba už vánoční inspiraci a atmosféru. Víte co ale...?

Nic. Prostě nic. V časopisech se jedou ta samá klišé jako každý měsíc, jako každý rok. Na blozích jsou ty stejné produkty, fotky z těch stejných akcích... Na Instagramu pak obrázky toho, jak si firmy kupují a uplácejí blogerky... A v Ikee bylo jen mraky těch stejných věcí, jako vždy, navrstvených na co největších kopicích, a všude kolem bylo jen mraky nervních maminek, přehrabujících se v těch hromadách věcí a kašlajících na své řvoucí ratolesti. Pokud mě tohle mělo k něčemu inspirovat, tak jen k tomu, že firmy využívající blogerky ke své PR podpoře mě už nebaví a nechci je ani vidět, v časopisech by to chtělo pár nových redaktorek a co se týká Ikey... asi už tam zase dlouho nevkročím a děti snad nechci raději vůbec :D

Dobře, je to trochu s nadsázkou, jasně že ano. Ale teď vážně... Kam se podělo kouzlo okamžiku? To krásno, kdy někde vidíte něco, co okamžitě přes mrtvoly chcete mít, udělat, zažít, s někým se ihned vidět a něco mu vehementně sdělit? Kde venku v té šedi svítí nějaký ten plamínek inspirace, který vás popostrčí zase o kousek dál nebo alespoň prozáří váš den?

Nakonec jsem se zachumlala doma s čajem a hledala jsem inspiraci sama v sobě. To zafungovalo spolehlivě. Druhý den jsme v práci vymysleli parádní novou digitální kampaň, následně jsme si připravili kostýmy a vyrazili na pracovní halloweenský večírek. Nakonec je to úžasné zjištění... kdo tohle může říct? Díky bohu za mou práci :)

A co mě nakonec v těhle dnech nejvíc inspiruje kromě lidí v práci? 
- muzika kapely The Fellas
- facebooková stránka Architecture & Design
- knížka Malý princ
- barvy podzimu
- voňavý čaj u voňavých svíček
- moje (konečně zase zpět) růžové vlasy :)

A co inspiruje vás? Prozraďtéééé :)




P.S. Malý edit: Dva dny poté, co jsem dopsala tento článek, se to konečně stalo, dorazila ta pravá a úžasná inspirace zvenku... Jednak to byla návštěva obchůdku Nanu Nana, která mi splnila přesně to, co jsem ve středu hledala v Ikee... a jednak jsem prožila úžasnou sobotu, o které bude článek hned v dalších dnech, už ho mám i připravený ;) Takže jak jsem psala už dnes na Facebook... Hezkou slunnou neděli vám všem! Spousty velkých plánů, skvělých nápadů a hromadu inspirace :)

3 komentáře:

  1. S článkom súhlasím do bodky! Mňa momentálne inšpirujú jesenné farby a príroda ako taková :)

    OdpovědětVymazat
  2. Se vším souhlasím (teda kromě Ikee, nebyla jsem tam, tak strašně dlouho, že vůbec nevím, co se tam děje), jinak všude je pořád to stejný, všichni dokolečka píšou a dělají to samé, je strašně těžký najít originalitu, co by člověka inspirovala. Místo toho aby mi někdo řekl kde si můžu dát dobrý kafe, tak všichni pijí dýňové latté od SB... možná je to tím počasím, taky se mi nic moc nechce.

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)