O mně

úterý 19. dubna 2016

Zařte!

K tomuto článku mě přivedla má v poslední době každodenní myšlenka, otázka. Proč je tolik lidí kolem mě tak nespokojených, nešťastných, nevyrovnaných, naštvaných na sebe, na okolí, na celý svět? Vždyť co nám ke štěstí schází? Upřímně, mně asi nic... Jakto, že ostatní s tím mají takový problém?



Denně se setkávám (ať už osobně, nebo virtuálně) s lidmi, kteří si neustále na něco stěžují. V tramvajích jezdí zachmuřelé obličeje a v obchodech stojí nervózní fronty brblalů. Ale copak si, lidi, neuvědomujete, že právě to všechno kolem vás, je prostě úžasné? To, že můžete každé ráno vstát a jít do práce, kde si vyděláte peníze, to, že se můžete svézt tramvají a nemusíte do školy 5 kilometrů pěšky a bosí, to, že máme obchody nabité k prasknutí kvalitním a levným zbožím...?

Proč se na ten svět nepodíváte občas taky trochu pozitivně? I když je to klišé, s úsměvem jde všechno líp. A proto já se s úsměvem probouzím a s úsměvem usínám. S úsměvem řeším problémy, protože najít řešení za úsměv stojí! Oplácím úsměvy, ale občas je rozdávám i jen tak, na potkání. Proč ne? Vždyť i ten harmonikář na Vltavský mi každé ráno jeden věnuje... Nic ho to nestojí a já pak zářím až do kanceláře.

Zařte také. Ať už je to cokoli, co vám vykouzlí úsměv na tváři, dopřejte si to. Zařte, i kdyby to znamenalo, že si vezmete stříbrné boty s flitry. Zařte, i kdyby to znamenalo, že si zrovna pořídíte nový lesk na rty. Zařte, i kdyby to znamenalo, že si přebarvíte vlasy na růžovo :) Prostě zařte! A uvidíte, že brzy se vám rozzáří celý váš svět!

<3

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)