O mně

pondělí 27. června 2016

Micelární čistění pleti s Lirene

Moje denní rutina v čistění pleti je jasná. Nejprve odlíčím oči, potom umyju celý obličej gelem a nakonec dočistím micelárkou. Zvykla jsem si na tento postup, a přestože dělám několik kroků, nějak se jich nemůžu vzdát. Odměnou mi je dokonale čistá pleť bez větších problémů, takže to stojí za to. Oblíbila jsem si micelární produkty, protože micely při kontaktu s pokožkou přitahují nečistoty jako „malé magnety“ a odstraňují je bez nutnosti pleť třít a způsobit tak její podráždění a zarudnutí. Což je přesně pro mou citlivou pleť se sklony k začervenání jako dělané. Momentálně zkouším micelárku a fyziologický micelární gel od Lirene. A co na ně říkám? 


Lirene Fyziologický micelární čistící gel příjemně voní a po jeho použití je moje pleť hebká, vyhlazená a hydratovaná. Gel lze díky jeho unikátnímu složení používat s vodou i bez vody, v jednom produktu totiž najdete mycí gel, micelární vodu i tonikum. Nicméně já ho používám vždy jen s vodou. Jediné, co bych mu vytkla, je to, že na můj vkus nepění tolik, jak bych si představovala. Na jeho funkčnost to nemá vliv, kdepak, make-up z pleti odstraňuje statečně. Jde jen o můj pocit, že mám ráda hustší pěnu. Ale na druhou stranu - alespoň jde dobře smýt z obličeje. K čistění používám konjakovou houbičku, o které jsem psala tady a kterou jsem si velmi oblíbila! Gel pokožku nevysušuje a minimalizuje vznik podráždění, proto je obzvláště vhodný pro normální, suchou, citlivou a alergickou pleť.


Micelární voda 3v1 se pyšní jemným složení s micelami pro efektivní a jemné čištění bez vody. 3v1 znamená, že 1) čistí, 2) odstraňuje make-up a 3) tonizuje. Obsahuje D-panthenol, med a glycerol, složky, které zjemňují a hydratují pokožku. Dále také vitamin C, který pomáhá pleť regenerovat a rozjasňovat. Díky tomuto složení je vhodný pro všechny typy pleti. Já jsem s micelárkou spokojená, má hezkou jemnou a svěží vůni a čistí opravdu dobře. Ale i tady bych vytkla jednu věc. Když si dám na tamponek přípravku víc, tak mi přijde, že její finiš je trochu lepivý. Ale řešení je jednoduché, stačí odhadnout správné množství micelárky. K dostání je ve 200 nebo 400 mililitrovém balení. 





A co říkáte na produkty Lirene vy? Znáte? Použváte?




4 komentáře:

  1. Já od Lirene dříve používala krémy, ale micelárku bych taky určitě ráda vyzkoušela. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Výhodou je, že i za kvalitní přípravky zaplatíte jen pár korun, určitě doporučuju vyzkoušet ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto značku vůbec neznám a nikdy jsem od nich nic neměla.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)