O mně

neděle 7. srpna 2016

Boj s pigmentovými skvrnami

Začalo to celkem nevinně. Loni v létě jsem si vyrazila s partou na Slapy, půjčili jsme si šlapadla, vypluli na "širé moře" a celé odpoledne jsme blbli ve vodě a na sluníčku. Já samozřejmě jako největší frajerka ani na chvilku nesundala své sluneční brýle pilotky. Tedy sundala, veřer, když jsem si šla upravit make-up. Krom rozmazané řasenky mě čekalo ještě jedno překvápko - pigmentové fleky na celém obličeji - na čele, na nose, na bradě a nejvíc pod očima. A sakra...



Protože moje mamka na pigmentové fleky na obličeji dost trpí, moc dobře vím, jaká je to otrava! V létě si neustále schovává obličej do stínu, přesto jí vždycky stejně zflekatí. Může si ho mazat jak chce, ale jakmile vysvitne první slunko, je jako dalmatin. A přesně tohle teď potkalo i mě. Loni jsem to ale nakonec nějak vydýchala a na zimu mi skvrny zmizely, takže jsem se radovala, že nebude tak zle. Jenže letos, sotva jsem vyšla na první letní sluníčkovou procházku, fleky byly zpět. Vypadala jsem jako indiánská panda. Brr…


Začala jsem si obličej poctivě mazat krémem s padesátkovým faktorem, i když jsem šla jen do práce nebo na nákup. Ale bylo pozdě, skvrny se mi každé ráno ukázaly v celé své parádě a neporadil si s nimi ani můj make-up. A tak jsem začala shánět něco, čím je porazím. Vyzkoušela jsem spoustu přípravků, levných i drahých, chemických i přírodních, ale nakonec mi začal fungovat jen jeden – DreamTone od Lancome.


Kouzelné sérum v luxusní růžové lahvičce, které nejen, že perfektně hydratuje pleť a je vhodné jako podklad pro make-up, ale opravdu na skvrny funguje jako zmizík. Je lehounce zabarven do hněda, a  obsahuje jemnou perleť, takže vám krásně sjednotí a prozáří pleť. Po několikatýdenním pravidelném denním používání mi zmizely fleky na čele, nose i na bradě, pod očima jsou mnohem méně viditelné. A to jsem na slunci, když svítí, skoro každý den.


Je to samozřejmě ta nejdražší varianta, kterou jsem z celé té škály přípravků na pigmentové skvrny vyzkoušela. Můj ksichtík si prostě umí vybrat! Ale je fakt, že se mi investice vyplatila. Dneska mám už třetí balení – vyzkoušela jsem DreamTone 1, 2 a teď i 3. Rozdíl by měl být jen v tom, na jak světlý až tmavý obličej sérum používáte. Já v tom moc rozdíl nevidím, co je důležité, fungují mi všechny stejně dobře :)

Také máte podobné problémy? Jak s mini zápasíte vy? Dejte vědět ;)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)