O mně

sobota 7. ledna 2017

Top 5 pomocníků na hory

Letos se mi celkem zadařilo a budu mít to štěstí strávit na horách více času než kdy jindy. Jeden týden už mám za sebou v Peci pod Sněžkou, kde jsem si udělala na začátku prosince instruktorský kurz na snowboard, na konci ledna se chystám každoročně na lyžák jako instruktor a v březnu mě čakají Dolomity s prací. Věřím tomu, že se na hory dostanu ale ještě mezitím alespoň na pár dní nebo víkendů. No a co je kromě správného oblečení a nabroušených hran na prkně důležité na sjezdovkách nepodcenit? Péči o pleť! A proto jsem si pro vás připravila mých top 5 pomocníků, které jezdí na hory se mnou!


Pleťový krém
Už druhým rokem volím takový, který působí proti začervenání. Nesnáším, když mi vždycky popraskají žilky kvůli přechodům z tepla do zimy a obráceně a mám pak tvářičky jak Marfuška... Kdepak, to mi naštěstí s krémem Rosaliac AR od La Roche-Posay nehrozí. Praktické "zamykání" krému otočením víčka zprava doleva zabrání jeho vytečení, takže na cesty se hodí. Dobře se nanáší i roztírá, protože je ve formě gelu. A začervenání nemá šanci ani na citlivé pleti!

Voděodolná řasenka
V tomto případě spíš sněhoodolná, že :) No co, i na sjezdovce chci vypadat dobře, nikdy nevíte, na jakého fešáka ve frontě na vlek narazíte. A co si budeme povídat, rozpatlanou řasenkou po tvářích ho moc neoslníte. Moje milovaná Maybelline už se mnou byla letos třetí sezonu a opět nezklamala. I když jsme v Peci přímo zmokli, řasenka se ani nehla. Vřele doporučuju.


Opalovací krém
Ano, i na horách umí sluníčko pěkně zasvítit a také pěkně připálit nosík. Proto je potřeba mít vždy po ruce opalovací krém a nebát se ho kdykoli použít. Super je tenhle od sebamed, je na citlivou pleť, je to třicítka, takže se nespálíte, ale chytnete příjemný horský bronz. No a tohle minibalení vzorečku je naprosto ideální do kapičky od bundy, nepřekáží, ale v případě potřeby poslouží.


Krém na ruce
Nevím jak vy, ale já na suché ruce trpím neustále, a to i v případě, že mám dlaně celý den v rukavicích. Ty jsou často vlhké a moje ruce trpí. Letos jsem si oblíbila tento parádní krém od Mixa, který zajišťuje hned pětinásobný komfort pro ruce. Sama jsem si vyzkoušela, že krásně hydratuje, hojí popraskanou kůži, zabraňuje i jejímu začervenání a je tak akorát mastný.

Textury krémů

Balzám na rty
Balzám na rty je pro mě další nedílnou součástí, kterou mám na sjezdovce vždy po ruce. Tahle novinka od Blistex se mi letos velmi zalíbila. Balzám obohacený o bambucké, mangové a tucuma máslo nejen krásně voní a sladce chutná, ale rty dobře hydratuje a ulevuje od pálení a popraskání. A co je další plus, nenechává na rtech takový ten fuj bílý povlak. A v zimě netvrdne, taky plus :)



A bez čeho se na horách neobejdete vy? Dejte mi své tipy ;)


2 komentáře:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)