O mně

úterý 4. července 2017

Nová řada SLOW ÂGE od Vichy říká: Zpomalte!

S novinkou SLOW ÂGE od Vichy jsem se setkala před několika měsíci. Od té doby poctivě testuji. A to konkrétně s denní fluidní péčí, která má zpomalovat projevy stárnutí pleti. Laboratoře Vichy říkají: Čas letí, ale vy můžete zpomalit.
Pojďme se společně na tuhle parádu podívat!


Věděli jste, že nejméně 80 % stárnutí pleti je způsobeno vnějšími faktory? Možná si to opravdu neuvědomujeme a máme mylnou představu o tom, že vrásky nám na tváři kouzlí jen nezastavitelný pan Čas. Ale není tomu tak. Naši pleť, její kvalitu a nakonec i rychlost jejího stárnutí a tvorbu vrásek ovlivňuje třeba i stres, znečištění ovzduší, ve kterém se pohybujeme, špatná strava, alkohol, málo spánku a přemíra práce a povinností... Tak se na chvilku zastavme!


Já tento fluidní krém zkouším už skoro tři měsíce. Je lehounký, díky pumpičce dobře ovlivníte jeho množství nanesené na tvář. Aplikuje se snadno, pohodlně, dobře se roztírá a rychle se vstřebává do pleti. Jediné, co mě na něm moc neokouzlilo, je jeho vůně. Dříve jsem používala od Vichy řadu Idéalia a ta mi voněla mnohem líp :) Nicméně je pravda, že pleť mám po užívání téhle péče krásně jemnou, hebkou, hydratovanou, zdravou a rozjasněnou. S účinky jsem moc spokojená!
V porfoliu má řada SLOW ÂGE nyní ještě denní a oční péči. Ty bohužel vyzkoušené nemám.


A teď upřímně, kolikrát jste si v poslední době řekli, že by bylo potřeba trochu zpomalit, na pár dní vypnout, ideálně na chvilku zastavit čas? Ano, znám ten pocit. V dnešním rychlém koloběhu života se není čemu divit.

Můj tip, jak zpomalit

Já osobně mám nejraději takovou svou chvilku, kdy si udělám bylinkový čaj a vezmu si do ruky knížku s poezií. Sednu si ven na terasu nebo k řece a čtu. U básniček je totiž celkem žádoucí zpomalit, pozorně číst, na chvíli se zastavit a přemýšlet o významu slov a zapeklitých spojeních. Já čtu nejraději prokleté básníky, a u těch to platí dvojnásob! :)

Někdy jdu jen tak do kavárny na cappuccino, jen si sednu, přemýšlím a pomalu usrkávám kávu. Nepíšu, nečtu, nechatuju... Jen si užívám klid. A teď v létě není nic lepšího, než si na večer sednout k ohni, koukat do plamenů a pozorovat je. Občas jdu na procházku do lesa nebo vyjedu třeba jen na jednodenní výlet někam, kde to ještě neznám. Bloudím, bloumám, a užívám si své pomalé tempo. Nebo si udělám nějaké super zdravé smoothie a sednu si k dílu svého oblíbeného seriálu!


Každý má svoje tempo, ať už pracovní nebo životní. Je jen na vás, v jakém rytmu zrovna budete tančit. Ale nezapomeňte se občas zastavit anebo alespoň zpomalit ;)

A jak zpomalujete vy? Dejte mi své tipy! 


2 komentáře:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)