O mně

sobota 16. prosince 2017

Bioderma aneb péče o citlivou a alergickou pokožku

Kolem značky Bioderma jsem dlouhou dobu chodila s malým otazníčkem. Dlouhou dobu jsem totiž měla na svou citlivou až alergickou pleť i pokožku jiné produkty, které mi vyhovovaly, takže jsem jim byla věrná. Pak jsem ale začala mít problémy s očima a nevyhovoval mi žádný oční krém. Vyzkoušela jsem spoustu věcí, ale nakonec mi sedl jen jeden. Ten od Biodermy. A tak jsem zašla na nákup... :)


Většinu času mi běžné sprchové gely z drogerky nevadí, ale občas, když mám alergické stavy horší, tak musím i do sprchy použít něco opravdu zklidňujícího zaměřeno na citlivou a podrážděnou pokožku. Sprchový olej Atoderm se ukázal být tou správnou volbou. Je jemňounký, příjemný, opravdu zklidňuje, zároveň hydratuje a ještě k tomu krásně voní.


Po sprše to chce samozřejmě tak jako tak další dávku hydratace. Zkusila jsem Atoderm PP Baume a opět trefa do černého. V mém případě spíš do červeného. Podrážděnou a svědivou pokožku zklidní na celou noc, což opravdu oceňuju. Jak už název napovídá, je vhodný nejen pro citlivou a hodně suchou pokožku, ale také pro tu atopickou. Co se mi na něm ještě líbí a co jsem třeba u konkurence odsuzovala, když si jím namažu nohy po holení, nepálí! Tento krém navíc posiluje kožní bariéru, zachovává biologickou rovnováhu kůže, dobře se vstřebává a nezůstává po něm příliš mastná kůže, což opět velmi oceňuji.


Co se ale může stát, a co se mi bohužel poslední dobou zase stává až moc často, je náhlé podráždění pokožky kdykoli během dne. To znamená zčervenání, často i jemá krupička, no a hlavně to příšerné svědění k nevydržení. Čím víc se ale člověk škrábe, tím je to horší a nakonec máte rozdrápanou ruku, nohu, krk nebo břicho až do krve... No jo, vím, tohle není úplně sexy článek. Ale děje se to. Na tyhle akutní problémy jsem toho vyzkoušela už opravdu hodně. Co mi sedí teď naprosto spolehlivě, je krém Atoderm Sensitive Baume. Jakoukoli intenzitu svědění a podráždění zklidní téměř okamžitě a spolehlivě na dlouhou dobu. Co si budeme povídat, je to teď můj největší parťák a kámoš do kabelky, kamkoli se hnu. Za tenhle výmysl upřímně děkuji a vřele doporučuju!


Konečně se dostáváme na krémíček na citlivé oční okolí. Měla jsem problém, že mě krémy, které jsem doposud používala, začaly pálit a oči mi pak slzely, řezaly, oční okolí červenalo a nemohla jsem nosit čočky, no nic moc. Oční gel Sensibio mi s tímhle celkem dobře pomohl. Co je tady blbý, je to, že na moje problémy pomáhal, nicméně bych potřebovala řešit i vrásky kolem očí, a to bohužel nemám pocit, že by byl efektivní. Nicméně pokud mám volit mezi jemnými vrásky a zdravýma očima, které nepálí a neřežou, nebo očím bez vrásek, za to ale červené jak králík, je to vlastně jednoduché rozhodování. Bohužel mi právě došel :D


No a nakonec ještě doplňková péče, kterou je krém na ruce a nehty Atoderm Mains & Ongles. Věc se má tak, že když si někdy zapomenu vzít v přesnou hodinu prášek na alergii, dají mi to najevo moje dlaně - začnou svědět. Navíc teď v zimě jsem celá jako sušenka a u rukou to platí dvojnásob. Takže pořádná dávka hydratace spolu s péčí, která posiluje hydrolipidický film i biologickou bariéru pokožky... To chceš!


Toť moje doporučení produktů, které mi zase o kousek usnadňují a zlepšují život a zmírňují jinak fakt dost otravné problémy s alergiemi a podobně. Pokud čtete moje články z této sekce - Čas na změnu, tak asi víte :) A protože všechny moje problémy podporuje hodně stres, kterého teď před vánoci (haha) není nikdy dost, že, jsem vděčná za všechno, co aspoň trochu pomáhá.
Jen pro představu vám sem dám pár fotek, s čím se teď často potýkám, abyste věděli, o čem mluvím.



Takže tak. Nicméně nebojte, už je to mnohem lepší, než to bývalo třeba ještě před dvěma lety, teď už s tím umím mnohem lépe pracovat :D Tak snad jsem vám, kdo případně řeší podobné trable, zase alespoň trochu pomohla... 

4 komentáře:

  1. Nepremýšľaš nad vyskúšaním nejakých čiste prírodných olejov? :) Ja som sa takto zbavila akné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě jak jsem alergická, tak mi přírodní věci většinou nedělají dobře... Takže po nich moc nekoukám, je to drahý a abych pak zjistila, že po tom jen oteču, tak se mi do toho nechce investovat :)

      Vymazat
  2. To musí být hrozné. Tak aspoň, že ti ta Bioderma trochu pomáhá. Taky tuto značku používám, ale takové problémy z daleka nemám.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je hlavní vědět, co to je, proč to je a naučit se s tím pracovat. Dokud to nevíš, tak to je hrozný... pak už je to vlastně v pohodě :)

      Vymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)