O mně

neděle 15. července 2018

Mixa: jak pečovat o citlivou pokožku

V minulém článku jsem psala jeden tip, jak trošku zklidnit a jak pečovat o citlivou a suchou pokožku. Tentokrát mám další tipy, nejsou už na přírodní bázi jako olivové mýdlo, nicméně jsou také účinné. Vsadila jsem na Mixu a dobře jsem udělala. Některé produkty jsou vyloženě balzámem pro citlivou až alergickou či atopickou pokožku.


Pro člověka s citlivou, alergickou nebo atopickou kůží je běžný sprchový gel celkem zlo. Proto je potřeba sáhnout do regálů s kosmetikou, která je pro nás citlivky uzpůsobena. Já jsem vyzkoušela tenhle olej z řady Atopiance a hned jsem si ho moc oblíbila. Je jemňoučkej, příjemnej na tělo a neobsahuje nic, co by mohlo pokožku nějak podráždit nebo vysušit. Naopak, hydratuje, přestože nezanechává na kůži mastný film. Navíc se mi líbí tohle praktické balení s pumpičkou.


Hned po sprchování je potřeba pokožku důkladně namazat a hydratovat. I tady hraje hlavní roli řada Atopiance a její zklidňující tělové mléko. I tady cením balení s pumpičkou, navíc mléko má obsah 400 ml, takže je dostatečně velké na časté a poctivé mazání. Je bez parabenů a parfemace a kromě toho, že se rychle vstřebává, tak doopravdy zklidňuje a mírní svědění kůže.


Dalším skvělým pomocníkem je SOS krém, který zklidňuje podrážděnou pokožku, vyživuje, hydratuje a mírní svědění. Dá se použít i na hodně suchou, popraskanou nebo šupinatou kůži, u které zase vyrovnává její narušenou kožní bariéru.


Krém na ruce je pro mě hodně nezbytná věc, ruce se mi hodně vysušují a musím si je mazat po každém umytí. Takže moje spotřeba krémů je opravdu veliká. Ocením krém, který se rychle vstřebá, abych mohla hned po namazání zase začít něco dělat - nejčastěji psát na počítači a neopatlávat si klávesnici. To tenhle krém splňuje.


No a nakonec nesmím zapomenout na péči o pleť. Tahle šetrná micelární voda je to pravé ořechové na každodenní čistění i té citlivé pleti. Nevysušuje, pleť nepne, nepění, je bez parfemace a jemně, byť dobře čistí.


Posledním krokem k celkovému komfortu a dokonalosti je pleťový krém, který mi přijde univerzální - na den i na noc, takže ho ráda vozím na cesty, protože mi zkrátka stačí jeden krém. Příjemně se aplikuje, není mastný, a přitom hydratuje.



A jak válčíte s citlivou pokožkou vy? Dejte mi svoje tipy :)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)