O mně

pátek 28. prosince 2018

Občerstvení na Silvestra: rychlejší, než řeknete TUC

Silvestr se blíží a já si pomalu začínala lámat hlavu nad tím, kde ho s partou oslavíme. Klasická destinace nám totiž letos nevyšla, takže jsme hledali náhradní. Nakonec jsem souhlasila s tím, že bude u nás doma. Ale pod podmínkou, že s tím nebudu mít moc práce. Všichni kývali, ale mně to samozřejmě nedalo - nějaké občerstvení přece udělat musím! A pak jsem se nechala inspirovat magazínem Žena-IN a cvičně jsem si vyzkoušela udělat jednohubky ze sušenek TUC. A řeknu vám - dobrá volba!


Zkusila jsem si dvoje sušenkové jednohubky. Jedny s mojí oblíbenou česnekovou pomazánkou a druhé zapečené v troubě. Oboje byly hotové rychleji, než jsem řekla TUC. Vážně :)


TUCky s česnekovou pomazánkou
Na pomazánku si připravte 4 nastrouhané stroužky česneku, zakysanou smetanu (může ale být i tvaroh, pomazánkové máslo, Gervais, zkrátka to, co máte nejraději), tvrdý sýr - já tentokrát nastrouhala parenici a můžu vřele doporučit, jinak je super i gouda. Já přidávám ještě najemno nakrájenou čerstvou červenou papriku, potom pepř a chilli koření na dochucení. Sůl nedávám, jsem zvyklá skoro nesolit, a protože sušenky jsou samy o sobě okořeněné a osolené dost, tak opravdu sůl netřeba. Co ale přidávám, je pár kapek limetky. Všechno promícháte, doladíte čerstvou petrželkou a máte hotovo!


TUCky zapečené se šunkou, sýrem a paprikou
Nikdy jsem snad neudělala tak rychle něco tak dobrýho. Díky koření, které už na sušenkách je, stačilo na TUCky naskládat jen šunku, sýr, ozdobit paprikou a všechno nechat zapéct v troubě asi tak na 5 minut. Víc to nebylo. A super voňavé a chutné občerstvení bylo na stole, některé chutnaly jako malé pizzy.


A jak se nechal slyšet můj přítel, který všechny mé kulinářské počiny okamžitě ochutnává a hodnotí: "Ty jo, ono to takhle hezky změkne, jo? To je ale fakt dobrý, čoveče!" Takže schváleno :)


Sušenky samozřejmě můžete jen tak přikusovat samotné nebo k nějakému oblíbenému dipu, já si ještě rozhodně neodpustím olivy s mandlí uvnitř a nějaké dobré šumivé vínečko. A párty může začít.

Talířky, ubrousky a dekorace jsem nakupovala v Pepco a Kik :)

1 komentář:

  1. Bych měla strach, že by díky pomazánce navlhly. Ale na oko je to hezký, dobrý nápad.

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)