O mně

pátek 4. ledna 2019

René Furterer: Připravit, mýt a pečovat aneb vlasová péče přímo na míru

Díky spolupráci s Žena-IN jsem objevila tuhle ne úplně známou lékárenskou značku z Francie -  René Furterer. Politika a myšlení nejen značky, ale i všech, kteří se na jejím budování momentálně podílí, je mi nadmíru sympatická. Hned vysvětlím proč. Jen ještě na začátek rovnou řeknu, že vám v tomto článku hodlám představit hned dva pro mě TOP produkty loňského roku!


Ale od začátku. Tohle byly první myšlenky, na kterých celá značka vykvetla:
V roce 1957 René Furterer vytvořil metodu, kterou nazval Etheirologie (z řeckého etheira, vlasy a etheiro, léčit), originální filozofie postavená na zdravé vlasové pokožce a krásných vlasech . Začal tento přístup praktikovat ve svých prvních vlasových lázních v Paříži vytvořením 3-krokové​ metody „Připravit, mýt a pečovat,“ která zákazníkům nabízí rituál péče založen na propracované diagnostice.
A přesně takto ke mně přistupovalo i zastoupení firmy. Nedostala jsem jen klasický startovací balíček s random produkty, na kterých si můžu více či méně vyzkoušet tak akorát vůni obsahu a líbivost obalu. Po několika e-mailech jsme provedli podrobnou diagnostiku vlasů, abychom mohli přesně vybrat tu nejlepší péči, která bude pro mé vlasy nejvhodnější a nejúčinnější.

Zjistili jsme, že nemám jen jeden problém, který potřebuju s vlasy řešit. Mám rychle se mastící kořínky, ale zároveň hodně suché a lámavé konečky. Na podzim jsem ještě docela trpěla vypadáváním vlasů v důsledku častého barvení. A protože mastící se kořínky vyvolávaly potřebu častého mytí - tedy fénování, rychleji se mi vymývala barva a vysušovaly se mi konečky. Což zase chtělo častější barvení, které ale způsobovalo lámavost vlasů. Ještě mě stíháte? :)


Zkrátka a jednoduše - kolikrát se vám už stalo, že by s vámi kdokoli z jakékoli PR sekce takhle důkladně řešil nějaký váš konkrétní problém a tak důsledně hledal řešení, aby vám doopravdy pomohl? No, tak holky z Reného ANO! A víte co je nejlepší? Že pochopitelně pomohly!

Dostala jsem na testování 3 produkty:
Výběr a jeho argumenty byly následovné: 
Pokud je vlasová pokožka mastnější a vlasy naopak vysušené a poškozené, je vhodné kombinovat přípravky z různých řad.

Na mytí tedy šampon Curbicia s hydrolyzovaným extraktem z dýňových semen, esenciálními oleji z hřebíčku, tymiánu, rozmarýnu a pomeranče, které regulují tvorbu kožního mazu.


Zároveň je ale potřeba rozčesat a vyživit sušší a poškozené vlasy. Zde by se nabízela řada Karité Nutri z bambuckého másla, ale vzhledem k tomu, že jsou vlasy zároveň barvené, bude vhodnější maska Okara, která vlasům dodá hebkost a pružnost a zároveň prodlouží zářivost a trvanlivost barvy.


Na podzim vlasy obecně padají více, takže je vhodné je v tomto období posílit, a to pomocí doplňku stravy Vitalfan při reakčním vypadávání vlasů. Stačí 1 kapsle denně ideálně po dobu 3 měsíců.


Rovnou říkám, že takhle spokojená jsem s žádnými vlasovými produkty ještě nebyla. Šampon Curbicia opravdu zamezil okamžitému maštění kořínků, vydržely mi v dobré kondici o jeden až dva dny více. Maska Okara tak neuvěřitelně krásně voní, že máte spíš chuť se jí pomazat celí a pak jí ještě trochu sníst. Dlouhodobě po ní voní i vlasy. A rozhodně zlepšuje kvalitu vlasů, jsou po  použití pevnější, lesklejší, zdravější. No a konečně doplněk stravy Vitalfan se zdárně popral s vypadáváním vlasů. A já jsem happy jak dva grepy!

Z řady Okara jsem si ještě zamilovala speciální bezoplachový sprej pro ochranu barvy, který jednak krásně rozzáří barvené vlasy a snadno se pak rozčesávají, mně ještě sedl v tom, že mi vyhladil roztřepené konečky a dodal tak vlasům po každém nastříkání zdravější vzhled.

Navíc oceňuji i vůni všech produktů, které jsem vyzkoušela, je krásná přírodní, cítíte opravdu ingredience, ze kterých jsou produkty vyrobeny, žádná chemie, žádné oblbováky. Za mě 100% spokojenost!



Znáte značku René Furterer? A co na ni říkáte? 

4 komentáře:

  1. My máte ten complexe 5 olejíček a ta vůně? To je zamilovanost! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle byl skvělý přístup ze strany PR. Značku nepoznám, ale mám podobný problém s vlasy, jako ty.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle značku neznám :)

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)