O mně

neděle 5. května 2019

Novinka Bioderma Photoderm Nude Touch - umí to, co slibuje?

Strašně jsem se na tuhle novinku od Biodermy těšila a hned, jak jsem se o ní dozvěděla, tak jsem si ji musela běžet koupit. Stejnou měrou a stejným tempem jsem z ní ale pak byla taky zklamaná! Přitom Biodermu používám už poměrně dlouho a pravidelně, hlavně mi pomáhá na mou alergickou pokožku a vždycky jsem byla spokojená. Produkty, které běžně používám, najdete třeba tady. Tentokrát to ale nevyšlo... Proč?


Jaké jsem měla očekávání? 
Protože dost trpím na pigmentové fleky, musím si obličej neustále chránit nejen klasickým pečujícím krémem, ale také UV faktorem. V zimě je to lepší, to mi stačí jen na hory, na jaře ale s prvním sluníčkem musím vytáhnout ochranný faktor 50, jinak mám okamžitě skvrny na obličeji, které začnou mizet až na podzim. Když připočtu to, že si každý den čistím pleť gelem, micelárkou, pak používám oční krém, denní krém, často i sérum, potom make-up, pudr a bronzer, k tomu tedy od jara do podzimu denně i opalovák, je to jednak pěkná nálož na obličej, ale zabírá to i dost času. Jenže moje pleť si tohle všechno bohužel opravdu žádá. A tak jsem doslova poskočila radostí, když jsem na Instagramu viděla, že Bioderma přichází s novinkou, která by mi mohla několik kroků ušetřit, protože slibovala hned několik benefitů v jediném kroku...


Co Photoderm Nude Touch slibuje? 
Jde o tónovaný fluid s efektem přirozeného make-upu, který je vhodný pro smíšenou až mastnou pleť. Má výjimečnou texturu se zmatňujícím efektem až na 8 hodin. Technologie liquid-to-powder funguje tak, že tekutá textura se během 30 sekund po aplikaci změní na pudrovou texturu. Zmatňující a rozjasňující pigmenty zajišťují kontrolu lesku pleti a vytvářejí efekt přirozeného make-upu (nude). Plus obsahuje SPF 50, takže by měl zajistit jednak zmatnění pleti a vzhled jako po použití make-upu, navíc celodenní ochranu proti slunci. To zní naprosto parádně! Jenže...


Jak Photoderm Nude Touch funguje u mě? 
Upřímně, úplně na houby! Jednak mi absolutně nesedí ta neskutečně řídká textura, konzistencí připomíná vodu. Vodu s trochou oleje, protože na to, že je tento fluid na mastnou pleť, tak mi přijde dost mastný. Na obličeji mi vůbec nesedí, špatně se roztírá a vůbec se nevpíjí do kůže. Naopak se při roztírání začne drolit, odpadávat a nemyslím si, že by mi proniknul do pokožky, aby pak jakkoli chránil proti slunci, spíš mi klouže po pleti. Mimo to mi přijde, že místo toho, aby sjednotil barvu pleti, nebo nedej bože kryl, pleť mi rozdráždí a objeví se mi na ní začervenalé fleky. Taky dost zalézá do pórů, kde zůstává hodně viditelně. Když jsem chtěla vše zachránit svým běžným make-upem, marně, protože mi na tomhle napůl odroleném mastném fluidu nechtěl držet. No děs. A to vůbec nemluvím o tom, kolik ho při pouhé jediné aplikaci spotřebujete... Viz foto.


Tolik jsem ho spotřebovala na pouhé dvě aplikace...

Shrnuto a podtrženo, za 550 korun jsem dostala pouhých 40 mililitrů čehosi, co po dvou vyzkoušeních nemám absolutně chuť dál jakkoli testovat nebo používat, jsem naštvaná a vyhodila jsem peníze z okna. Tohle se Biodermě fakt nepovedlo!



Zkoušeli jste už novinku Photoderm Nude Touch? A co na ni říkáte? 
Případně doporučíte mi něco jiného, co vám v těhle případech funguje líp? :) 

Mimochodem, jestli i vás trápí pigmentové skvrny, přečtěte si článek, jak bojovat s pigmentovými skvrnami, který jsem na toto téma sepsala pro Arome :)




1 komentář:

  1. Já ti asi neporadím, protože takový problém nemám. Říkala jsem si, že je super, že s tímhle Bioderma přišla, ale ta vodová konzistence je fakt hrozná a ne jen ta. Škoda, no.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)