O mně

neděle 26. května 2019

Snídaně v trávě a nepečený dort z oplatek Kolonáda

Kdo mě zná, tak ví, že jsme s přítelem snídaňoví. Když můžeme, vyrážíme na snídani někam ven, do oblíbených kaváren, anebo poznáváme kavárny nové. Často si taky chystáme brunchíky doma, i to má svoje kouzlo, zvlášť, když už teď konečně počasí dá a můžeme snídat venku na zahradě. No a protože bude mít přítel příští týden narozeniny, rozhodla jsem se mu udělat takovej snídaňo-piknik se speciálním nepečeným dortem. Co na to říkal?


Mimochodem, tenhle dort vznikl ve spolupráci s oplatkami Kolonáda a musím říct, že je to parádní nápad! Recept, který vám za chviličku ukážu, ocení snad každý, je totiž nesmírně jednoduchý a výsledek je parádní. 



Co potřebujete?
Oblíbené kulaté oplatky Kolonáda (já jsem použila čokoládové a oříškové), jednu vaničku polotučného tvarohu, jednu zakysanou smetanu, případně cukr, který já vynechala, a pak cokoli na dozdobení - ovoce, čokoládové bonbonky nebo kostičky, lístky máty nebo meduňky, květiny, případně čokoládu nebo kokos na posyp. To už je na fantazii každého. 

Jak na to? 
V misce jsem smíchala tvaroh se smetanou, na talíř jsem položila oříškovou oplatku a tu jsem potřela zmíněnou směsí. Na to jsem položila čokoládovou oplatku a zase tenkou vrstvou potřela. Takhle jsem pokračovala, dokud mi nedošly oplatky. Střídání barev není nezbytné, ale v řezu potom vypadá efektně. Ještě jsem tvarohem potřela dort kolem dokola a dala jsem na noc do ledničky. Ráno jsem ještě dort potřela jednou vrstvou čerstvého tvarohu a dozdobila. Přes noc oplatky krásně změkly a daly se úplně v pohodě krájet i jíst lžičkou. 


Co na to přítel? 
Jeho reakce byla výborná. Kromě toho, že obdivoval, jak dort vypadá, byl nadšenej z chuti. Cituji: "Ježiš, to je dobrý! To má úplně famózní konzistenci. To chci i zítra na snídani, nesmím to sníst hned, NESMÍM!"
No, co vám budu povídat, nejprve snědl první půlku a druhou dorazil odpoledne při hokeji... 


K dortu jsme si udělali ještě výbornou ledovou kávu, připravila jsem čerstvé ovoce, levandulovou domácí limču a ještě Kolonáda trojhránky. Naši první letošní piknikovou snídani jsme si krásně užili a já musím příští víkend připravit další dort, jeden prý nestačil :) 

Co říkáte na dort? A co vy a pikniky? 

Vřele doporučuju Kolonády jako super parťáka jak na tvorbu dortu, tak i samotné jako dezert právě na piknik ;) 

1 komentář:

  1. Tak to je bozi napad a je to snadny a kreativni 😊😉🙌super inspirace

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)