O mně

pondělí 15. července 2019

Tip na skvělý letní drink: Cointreau Fizz

Upřímně říkám, že já na nějaké divoké míchané drinky moc nejsem. Většinou jsou totiž dost sladké, mám pocit, že mě hrozně "zaplácnou" a v horkých dnech vůbec neosvěží, v zimě na ně zase není chuť ani nálada. Co jsem si ale oblíbila už před lety, je Aperol Spritz, který můžu pít v létě i v zimě, vlastně kdykoliv a pořád mi chutná... No jo, ale pozor! Letos jsem ochutnala Cointreau Fizz a musím uznat, že je to pecka. A tak jsem si řekla, že vám pošlu malou inspiraci ;) 


Cointreau Fizz je lehký osvěžující drink, jehož základem je francouzský pomerančový likér Cointreau. Tento likér se vyrábí z pomerančů a pomerančové kůry. Konkrétně tedy z kvalitního lihu, rafinovaného cukru a výtažků z kůr (mnohdy směsí) vybraných druhů pomerančů původem z Haiti, Španělska a Brazílie. Obsahuje 40 % alkoholu.


A teď už k samotnému drinku, který je lehký jak svým složením (limetka, soda, likér), tak i na přípravu! Tak pojďme na to. 



Jak na Cointreau Fizz?
  • Naplňte sklenici ledem
  • Přidejte 4cl Cointreau
  • Vymáčkněte šťávu z ½ limetky
  • Dolijte 10cl sody
  • Promíchejte a dozdobte měsíčky limetky, já přidala i pomeranč

Tadáááá, máte hotovo! A nebojte se, že by byl drink nějak hořký, byť je likér Cointreau nahořklý, v této kombinaci je chuťově skvělý, oblíbil si ho i přítel, který je jinak spíš na ty sladší. A chutná i mě, protože je opravdu svěží, lehký a navíc fotogenický, co říkáte? :)


TIP: já jsem tento drink ještě zkusila s kapkou likéru Bleu Curacao a byl taky super dobrý i fotogenický :D



A jaký je váš oblíbený letní drink? :)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)