neděle 23. února 2020

Nedělní ráno aneb nejlepší recept na skvělé lívance

Nedělní rána nabírají vždycky úplně nový rozměr, když ho můžete strávit bok po boku a ruku v ruce s někým, s kým je vám přesně takhle nejlíp. My samozřejmě rádi navštěvujeme naše oblíbené kavárny, objevujeme nové kavárny anebo někde výletíme. Ale něco do sebe má i to, když čas od času zůstaneme doma a uděláme si svůj brunch podle našich chutí. Když připravuje snídani Lukáš, jsou to vajíčka na jakýkoliv způsob, k nim slanina, zelenina, kafíčko... a když vařím já?



Já miluju mini lívance, které mi jednak fakt chutnají, jednak mě je baví připravovat i proto, že pak moc hezky vapadají. Mám super jednoduchý a luxusní recept, který už vůbec nevím, kde jsem vzala, ale dělám podle něj lívance už asi dva roky a ještě jsem jím nikdy nikoho nezklamala :) A že jsem kámoš, tak vám ho dneska prozradím!

Jak na lívance? 


Na těsto budete potřebovat: 

  • 150g hladké mouky 
  • 200ml mléka
  • 1 vajíčko 
  • 3 lžíce oleje 
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžičku sody
  • špetku soli 

- Následně všechno smícháte, já používám normálně mixér, a těsto máte připraveno.
- Mojí skvělou vychytávkou je palačinkovač, na kterém se lívance dělají strašně dobře a rychle.
- Na dávkování používám polévkovou lžíci - jedna lžíce těsta = 1 lívanec.
A netřeba žádný další tuk.



Na lívance budete potřebovat: 

  • Nutellu 
  • šlehačku 
  • ovoce
  • posypky 

Pochopitelně má každý jiné chutě, kluci v práci vyžadují lívance jen s marmeládou anebo se skořicí a cukříkem.
My si doma děláme zásadně s Nutellou, jahodami, borůvkami, banánem, k tomu šlehám "domácí" šlehačku.
Skvělý je na lívance také Pribináček anebo burákové máslo. Anebo zmrzlina!



K tomu bezpochyby patří čerstvá káva a pro mě pomerančový džus. 
Když nemáte džus, použijte Prosecco. Přeji dobrou chuť :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)