O mně

pátek 4. září 2020

Umění dýchat. Knížka, kterou přečtete jedním dechem!

Knížka Umění dýchat se mi dostala do rukou díky spolupráci s nakladatelstvím Anag. A musím říct, že mě hrozně mile překvapila. Nejde o žádnou meditaci, o žádné ezo řečičky. Ale o normální vysvětlení toho, proč dýcháme, jak moc je důležité dýchat správně, co vám takové správné dýchání přinese a konečně co všechno se od něj odvíjí. Věděli jste třeba, že vás může bolet hlava nebo záda jen kvůli tomu, že špatně dýcháte? 



Autorem knížky je Dr. Danny Penman, spoluautor světového bestselleru Všímavost, který mám mimochodem v plánu si také přečíst. Umění dýchat pokládá opravdu zajímavé otázky, předkládá skvělé poznatky a je doplněna různými postupy, jak na správné dýchání. Všechno je přehledně zpracováno a knížku opravdu přečtete jedním dechem. 


Věděli jste, že se denně nadechnete asi 22 000 krát? 
Kolikrát z toho si to uvědomíte? 

Uvědomila jsem si spoustu dalších zajímavých věcí, třeba i to, jak pouhým dýcháním odbourat stres nebo jak být šťastnější, veselejší, víc sama sebou. Další zajímavá věc, o které se v knížce píše, je třeba tato: Myšlenky nejsou fakta. Zato zvyky, ty ano. A člověk je tím, co opakovaně dělá. Chtěli byste o tomto tématu vědět víc? Tak určitě koukněte na Umění dýchat ;) 



Knížku seženete na stránkách nakladatelství Anag


Tak co říkáte, láká vás tahle knížka? A jaká naučila něco užitečného vás?
Dejte mi tipy ;) 

1 komentář:

  1. Zaujala, jen ten čas na čtení moc není. :( ale snad v zimě, to bude lepší. Mám ráda tyhle typy knih.

    Alergie na kravskou bílkovinu

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)