O mně

pátek 16. října 2020

Chytrý pomocník do domácnosti: Podlahová myčka Kärcher FC 7 Cordless

Řeknu vám to takhle, i přesto, že jsem pracovně dost vytížená a doma skoro nejsem, potrpím si na pořádek. Sice je snadné udržovat uklizený a čistý byt, pokud v něm trávíte minimum času, ale občas se mi doma proženou rodiče, jiná návštěva anebo si fakt potřebujeme s mužem odpočinout a strávíme doma celý víkend. No a teď navíc s ohledem na situaci mám částečný homeoffice, takže doma trávím víc času než dřív. A chci tam mít čisto, a když říkám čisto, myslím tím Moničino čisto (hláška z Přátel :D ) To znamená čisto bez kompromisů! 



Nedávno jsem zjistila, že spouuusta mých kamarádek, kolegyň a vrstevnic, a dokonce i kamarádů a kolegů má paní na úklid. Já jsem v tomhle trochu blázen a uklízení mě tak nějak uklidňuje, proto si všechno nejraději udělám sama. Občas se mi ale stane, že už fakt melu z posledního nebo jsem nemocná a musí nastoupit Lukáš :D No a nebo nějaká chytrá mašinka! A teď jsem narazila na ideální kombinaci - vyzkoušela jsem podlahovou myčku Kärcher FC 7 Cordless, se kterou je uklízení tak snadné a rychlé, že to zvládne i Lukáš, a ještě bez řečí :) 

Luxování a vytírání v jednom 

Co se mi na téhle mašince líbí nejvíc? Že zvládne dvě věci najednou - jedním tahem zbavuje podlahu jak drobečků, tak i špíny a šmouh. Takže šetří náš cenný čas, za to ji miluju! 

Jak to funguje? 

Přístroj má dvě nádrže. V jedné je čistá voda s čisticím přípravkem, která neustále namáčí válečky jezdící po podlaze, zatímco se nečistoty shromažďují v nádrži na odpadní vodu. V hlavě podlahové myčky jsou umístěny vlasové filtry zajišťující sbírání vlasů nebo chlupů od domácích mazlíčků. 




Čisto bez kompromisů 

Myčka má velký výkon, takže si poradí téměř s čímkoliv. Jediné, kde maličko váhala, byla silnější vrstva prachu za skříňkou, kde se faaaakt dlouho neuklízelo. Když ji nabijete, vydrží makat asi 45 minut (cca 135 m2 podlah). Jakmile se vybije, pípne si. 

To, že pak funguje bezdrátově, je další bonus, stejně tak jako její flexibilita, kdy rukojeť natočíte nebo nakloníte až o 90 stupňů - vjedete tak hravě pod stůl, ale třeba i pod záchodovou mísu, pokud ji nemáte hodně nízko. A když narazíte na starší zaschlou skvrnu, která jde hůře umýt, můžete použít funkci BOOST, která si s ní poradí. 


Praktičnost nade vše

Celý přístroj je lehounký, takže se s ním dobře pracuje a úplně v pohodě s ním může po bytě pobíhat křehká žena, zároveň je ale bytelný, takže ho do rukou můžete svěřit i vašemu chlapákovi. Navíc je celkem blbumvzdorný, jakmile dojde voda, je plná odpadní nádržka nebo chce dobít, hned si zapípá. 

A v neposlední řadě je dost tichý, takže u práce můžete poslouchat hudbu nebo si pustit film a všechno v pohodě slyšíte. Což je třeba pro mě příjemná změna od mého robotického vysavače, který řve tak, že neslyším ani svoje myšlenky. 

Po práci je vhodné přístroj umístit dle návodu do čisticí stanice a stisknutím 2 tlačítek po dobu 3 vteřin spustit funkci samočištění. Válce lze prát v pračce na 60°C a nádržku na špinavou vodu můžete vložit do myčky nádobí.



A jaké praktické pomocníky do domácnosti používáte vy? 
Dejte mi své tipy, ráda se nechám inspirovat :) 

1 komentář:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)