O mně

úterý 27. října 2020

Kolagen: K čemu ho naše tělo potřebuje a jak ho získat?

Kolagen. V poslední době velmi skloňované slovo a diskutované téma. Prý je to zázrak. Zázračná věc, která pomáhá naší pleti, vlasům, nehtům, ale i kloubům, svalům, dásním... Přesto, že kolagen naše tělo dost potřebuje, samovolně ho získává jen těžko. Proto je vhodné užívat kolagen jako doplněk stravy. Jak ale vybrat ten správný a nenechat se napálit? Já mám jeden vyzkoušený, jsem s ním spokojená, a tak jsem si řekla, že vám předám svůj tip.



Jde o kolagen od značky Lifevitality, což je česká rodinná firma, která je mi neskutečně sympatická svým lidským a pečlivým přístupem k zákazníkovi. 

Asi před třemi měsíci jsem začala používat Kolagen komplex s kyselinou hyaluronovou 6v1. Jde o produkt speciálně určený proti stárnutí pleti, má posilovat pružnost pokožky a pevnost nehtů i vlasů. Nic, co by se holce po třicítce nehodilo, že. Každý balíček obsahuje vyvážený komplex vitamínů a minerálů, které mají příznivý vliv na krásu a vitalitu. Základním prvkem zůstává kolagen a vitamín C, přidána je kyselina hyaluronová, zinek, selen a vitamín B2. Je jasné, že jsou zde použity 100% hovězí kolagenní peptidy typu I.


Jedna krabička vám vystačí na jeden měsíc, užíváte jeden sáček denně, který si rozpustíte ve vodě. Jeho chuť je sladká, lehce citrusová, příjemná. Po měsíci jsem viděla, že moje vlasy jsou pevnější, nehty mi rostou rychleji a díky používání kolagenu jsem vlastně odstartovala i cestu za nápravou mé hnusné jizvy na ruce po operaci... 

Dále, a nejen proto, že dnešní bláznivá doba si to žádá, jsem vyzkoušela také Kolagen s vitamínem C 2v1. Kromě toho, že obsahuje 2 000 mg vysoce vstřebatelných kolagenních peptidů v jedné dávce, je obohacen ještě víc o vitamín C pro jěště větší účinek. A to se v dnešním covid-odboji hodí! Tento produkt redukuje tvorbu vrásek, haha, takže zabijete dvě mouchy jednou ranou - dáváte do sebe céčko na imunitu, a pokud máte z korony pořád vrásky, kolagen vám je vyžehlí. Ale co je podstatné pro mě, pomáhá při regeneraci chrupavek, šlach a vazů a také zaceluje jizvy po zraněních a operacích. 

A bylo to zrovna minulý týden, kdy mi dva na sobě nezávislí lidé řekli, že ta moje hnusná jizva se nezdá být už tak hnusná :D 




Nakonec jsem pro velký úspěch začala asi před týdnem užívat úplnou novinku od firmy Lifevitality, a tou je Kolagen ProLine s proteinem (příchuť tropical), který obsahuje 10 000 mg peptidů a syrovátkový protein - zdroj bílkoviny pro náš organismus. Chuťově je méně výrazný než třeba Kolagen s kyselinou hyaluronovou, ale zase víc než ten s vitaminem C. Kolagen ProLine správně nastartuje tělo při spalování tuků a pomáhá tak udržet štíhlou linii.




Veškeré informace k jednotlivým produktům najdete přímo na stránkách Lifevitality.cz

Máte vy nějaké zaručené doplňky stravy, které vám pomáhají? Dejte vědět :) 



1 komentář:

  1. Taky jsem zkoušela kolagen, jen od jiné značky. Výsledky byly minimální, ale brala jsem ho jen chvíli a doporučeno je brát ho dlouhodobě... tak třeba příště už budu vytrvalejší. :)
    Ela

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)