O mně

středa 6. července 2022

3 tipy jak mít ECO-FRIENDLY bydlení a domácnost

 

„Eco-friendly“, ekologicky přátelský nebo udržitelný, to všechno jsou termíny, které čím dál tím víc hýbou společností. Jednoduše jde o chování a životní postoj, které jsou jakýmkoliv způsobem šetrné k planetě a k životnímu prostředí. 

Podobně smýšlející je třeba e-shop Bonami či Econea. Ty mě také inspirovaly k tomuto článku. 


Co takhle pořídit si místo několika specifických chemických prostředků jeden přírodní, který toho zvládne víc najednou? Už jste slyšeli o Tierra Verde - multifunkčním tuhém mýdle v kostce?

Tahle minimalistická kostka umí umýt nádobí, vyprat jemné prádlo a zbavit nečistot povrchy, jako je nerez, keramika, lamino či sklo. Má skvělé čisticí a odmašťovací účinky BIO kokosového oleje a svěží citrusovou vůni. Mýdlo je 100% přírodní, neobsahuje konzervanty a jeho šetrnost k životnímu prostředí zaručuje i certifikát Ecogarantie.


Příkladem je třeba dánská značka Karup Design inspirovaná v Japonsku, která se soustředí na kvalitní bydlení a vytvoření více prostoru z mála. První, čeho si na nábytku Karup Design všimnete, je jednoduchý a čistý design, jeho variabilní využití a samozřejmě kvalita a bytelnost. Mně se opravdu zalíbil tento konferenční stolek z borovicového dřeva v přírodní barvě Karup Design Haku.

Doplňky můžete vybírat třeba u značky Wireworks, konkrétně třeba tento multifunkční kruhový tác Busboy Oak. Je vyroben z dubového dřeva a dýhy, které pochází z udržitelně sklizeného amerického bílého dubu charakteristického svou trvanlivostí. Jeho povrch navíc pokrývá vrstva matného laku, který dodá na odolnosti i ochraně před skvrnami.



Tvořivost je přirozená lidská vlastnost, učte ji i své děti. Pořiďte jim třeba ručně vyráběnou poličku od české značky Benlemi, přírodou inspirovaný regál z pravého smrkového dřeva, který se dá skvěle kombinovat se spoustou interiérových stylů. A krabičky, hračky a další doplňky si zkuste spolu s dětmi vyrobit.

Zkuste třeba ušít maňásky z děravých ponožek, vyrobit postavičky ze starých vařeček a barevných papírů, domeček pro panenky (nebo pro děti) z krabice, ve které byla zabalena police Benlemi... Možností je spousta, stačí se jen rozhlédnout kolem sebe a nechat svou fantazii kouzlit.

A co vy, snažíte se o ECO-FRIENDLY domácnost?

2 komentáře:

  1. Skvělé a nápadité, gratuluji k prvnímu místu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, zajímavé řešení interiéru. Mě moc líbí. Něco podobného bych chtěla použít ve bytě. Chtěla bych zařídit si nejdříve obývací pokoj, třeba koberec jsem objevila na tady na těchto webových stránkách. Přeji pohodový den.

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)