O mně

středa 30. dubna 2014

Detox: Ovoce-zelenina tří denní výzva

Když jsem po měsíčním zdravém (více či méně, jak to zrovna situace dovolila) režimu nakopla svůj metabolismus, ulevila tělu od těch největších sajrajtů, zbavila se závislosti na kávě, usmyslela jsem si, že to je ten správný čas tělo dočistit! Jak? Tím, že jsem si řekla, že budu tři dny a tři noci jíst jen ovoce a zeleninu a pít jen vodu a čaj. A jak to dopadlo?


Protože jsem od mnoha lidí slyšela, že na takové věci se člověk musí náležitě připravit, přesvědčovala jsem sama sebe už od pondělí, že to bude strašně super věc. V úterý jsem už udělala takový předvoj. Nejprve jsem si nakoupila pár kilo ovoce a zeleniny. K večeři jsem si pak dala už jen pár lžiček bílého jogurtu a k tomu kousek okurky, papriky a kedlubny. Na zapití samozřejmě můj (teď už milovaný) bylinkový čaj. A od středy začínáme navostro! Haha...


Středa
Všechno zdálo se být fajn. Ráno jsem si dala pár kuliček hroznnového vína s jahodami a banánem. K obědu jsem si udělala zeleninový salát pokapaný citronem. K večeři jsem si připravila pomeranč. Jenže potom jsem vyrazila na podvečerní procházku a neodolala zahrádce přímo na břehu řeky, kde jsem si za doprovodu živé hudby dala jednoho teplýho Hoegaardena. Muzikanti s kytarou mě prostě vždycky dostanou.


Čtvrtek
I ve čtvrtek jsem začala s dobrými úmysly, miskou ovoce k snídani a ve snaze zapomenout na pivo z minulého dne. K obědu následoval skvělý ananasový fresh drink a k večeři jsem byla přemluvená ke kuřecím kouskům se zeleninou. No budiž. Výjimečně jsem měla na maso chuť, a protože se řídím heslem, že by člověk měl dopřát tělu to, oč si žádá, dopřála jsem mu/si. A byla jsem spokojená.


Pátek
No, pátek to docela zabil, protože pivo a pizza k večeři se do mého plánovaného jídelníčku moc nehodí, nicméně byla tak výborná, že se oblizuju ještě teď. Takže samozřejmě jsem nevydržela to, co jsem si předsevzala, ale nic jsem si nevyčítala, prostě jsem se měla dobře.


Střih...
V sobotu jsem byla na strejdově oslavě narozenin, kde jsem podle všeho od jeho přítelkyně chytla nějakej hnusnej bacil, takže od neděle večer mi bylo zle, zvracela jsem, měla horečky a neudržela jsem v sobě ani černej čaj. Po dvou dnech se mi udělalo líp a cítím se pročištěná jako nikdy dřív. A nějaký to kilo je taky dole. Takže shrnuto a podtrženo, očista se nakonec dostavila. A to pořádná. Byť jsem ji plánovala v trochu umírněnější podobě.

4 komentáře:

  1. No nevím, podle mě se Ti ta detoxikace vůbec nepovedla :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle jsem prostě zkusit musela! Až na jedno latte už dva dny odolávám všem sladkostem ( a že je to sakra těžký :-D ) a 2 kila dole :-D Tak díky za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)