O mně

čtvrtek 17. dubna 2014

DIY: Trendy velikonoční vajíčka

Kraslice malovaná voskem, temperami, zkrášlená obtisky, vyvařená v cibuli a další a další tipy, to už všichni známe. Je to krása, ne že ne! Ale dnešní doba je hektická, rychlá, člověk nemá pořádně ani čas všechen ten materiál nakoupit, natož pak strávit celé odpoledne u zdobení a tvoření. Proto jsem si pro vás připravila tipy na rychlé, moderní a hezké způsoby zdobení velikonočních vajíček.




Washi vajíčka
Jako první způob jsem zvolila zdobení vajíček washi páskami. Jednoduché, rychlé a efektivní. Washi pásky jsou momentálně opravdu v kurzu, takže proč nemít IN i velikonoční vajíčka? Navíc washi pásky jsou skvělé i jako dekorace.



Lakovaná vajíčka
Věc, kterou vlastní asi každá slečna na světě - lak na nehty. A teď i lak na vajíčka. Ať už namalujete cílené obrazce, kytičky, kachničky, zvonečky, slepičky nebo jestli vajíčka jen tak počmáráte, vždycky budou vypadat hodně cool. Metoda, na které se nedá nic zkazit a můžete ji použít i na syrová vajíčka, protože vám stačí jen pár lehkých a letmých mávnutích štětečkem.







3D zdobení
Barevné papíry a lepidlo. Co víc vymýšlet? Snad už jen nějaký jarní nebo velikonoční motiv. A že se vám to zdá dětinské? No a co. Pořád lepší, když si vajíčka ozdobím sama a mám z toho upřímnou radost, než když vídám na jiných stránkách jen pár za sebou poskládaných, byť krásných obrázků, které dámy postahovaly z internetu. To mi nepřijde moc košér. To budu mít raděj vajíčka jako od Sofinky (- moje šestiletá sestřenka, tohle přirovnání používám často).



Čokoládová vajíčka
No a nakonec si trošku zahřešíme. Néé, to je pro koledníky přece! Výrobci velikonočních čokoládek opravdu nezahálejí a jdou krutě s dobou. Je pak víc než jasné, že mám doma vajíčko s Bartem Simpsonem, Kittynkou, super autem a samozřejmě vajíčka plněná lentilkama a amaretem. No, takže díky, zase můžu po Velikonocích pít jen vodu!



A jak zdobíte velikonoční vajíčka vy? Zdobíte je vůbec? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)