O mně

pondělí 21. dubna 2014

Farmářské trhy na Náplavce

Farmářské trhy nejsou jenom pro farmáře! Konají se každou sobotu na Náplavce - Rašínovo Nábřeží a stánky jsou zde otevřené od 8:00 do 14:00 hodin. Farmářské trhy najdete všemožně po celé Praze, já jsem v sobotu vyrazila zrovna na Náplavku, protože ji mám skoro pod barákem.

Čím jsou tyhle trhy tak zajímavé, že si vysloužily článek? Vším!


Jednak zde najdete jenom domácí bio výrobky, jednak prodávající jsou vesměs příjemní a milí lidé, kteří si s vámi rádi popovídají a nešetří úsměvem (rozhodně lepší zážitek než zpruzelá pokladní v Bille). A konečně samotná atmosféra je protstě dokonalá.




Podél řeky se nese vůně čerstvě namleté kávy, domácího pečiva, koření, právě udělaných palačinek nebo zralého ovoce. Koupit zde můžete domácí maso, sýry, chléb nebo ovocné či zeleninové šťávy a mošty. Kdo neholduje přílišnému nakupování, může se posilnit pivem, vínem nebo medovinou. A co jsem si na trzích pořídila já?


Nejprve jsem si dala pořádnou snídani, protože tomu nejde odolat. Francouzský koláč s rajčaty a bazalkou, tvarohový koláč s višněmi a kávu. Mňam! A po čekání v dlouhé frontě jsem si pro radost koupila i tři tulipány (jeden za deset korun).



Po vydatné snídani jsem se vypravila na lov bylinek. Po pětadvaceti korunách jsem si za chvilku odnášela v květináči bazalku, pažitku, kopr, rozmarýn a petržel. U mnoho dam jsem si všimla, že nosí své farmářské úlovky v proutěných košících. Okamžitě jsem po takovém taky zatoužila a po chvilce vybírání už jsem skládala bylinky do krásného proutěného košíku.


K tomu vám zahraje pouliční kapela, sluníčko vám svítí na cestu, a tak neodoláte ani menšímu osvěžení.



Podle mě to bylo naprosto dokonale strávené sobotní dopoledne. Jen doporučuji chodit včas, protože kolem poledne už je všude strašně lidí, mačkáte se a stojíte i několikaminutové fronty.



Nakupujete na farmářských trzích? A co nejraději? Jaké máte zkušenosti? Napište mi!

2 komentáře:

  1. Jůů, ty máš takovej stylovej košíček? :))

    OdpovědětVymazat
  2. Krásnej, krásnej, viď že jo, jsem farmářka jak stehno :D akorát jsem v něm ubytovala ty bylinky nastálo, přijde mi to hezčí než květináče, tak budu potřebovat na nákupy ještě jeden :D

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)