O mně

čtvrtek 3. dubna 2014

Vodu z kohoutku, prosím. Tu pro Kamerun!

Jak už tady asi všichni vědí, ráda dělám dobré skutky, ráda pomáhám a hledám si zajímavé akce, kde můžu své samaritánské sklony uspokojovat. Jo, dělá mi to dobře, no a co? A o čem to bude dneska? O vodě z kohoutku. Litr za dvacku, dvacka za strom.




Litr za dvacku, dvacka za strom. Tak zní heslo akce, kterou pořádá občanské sdružení KedjomKeku (Lidé z lesa). Od 22. března do 5. dubna si můžeme ve vybraných kavárnách a vinárnách po celé republice objednat vodu z kohoutku do litrové karafy. Stojí 20 korun, které sami vhodíte do speciální kasičky. Za každou dvacku pak vysadí v Kamerunu jeden strom, čímž se obnoví lesy a tím i zásoba vody v dané oblasti.


Jak jsem se o akci dozvěděla, neváhala jsem, vytáhla jsem kamaráda, který má podobné sklony dělat dobré skutky stejně jako já, a vyrazili jsem do kavárny Mamacoffee. Dali jsem si výbornou, čerstvě praženou fairtrade bio kávu a k ní litr kohoutkové vody. Taky výborné mimochodem.


Při placení jsem byla vyzvána, abych dvacku pro Kamerun sama hodila do speciální kasičky. Taková maličkost, a jakou udělá člověku radost. Doufám, že v Kamerunu vyroste obrovský, voňavý, zelený les, který zachrání tamější rovhováhu vodního cyklu a zabrání vysychání této oblasti.

Slyšeli jste o vodě pro Kamerun? Byli jste si dát v kavárně litřík? A kam chodíte na dobrou kávu? Napište mi!

2 komentáře:

  1. Voda pro Kamerun je ale poměrně stará záležitost, jaktože je to omezený tím datem? :-O

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to nevím, jak jsem koupila, tak prodávám :)
    Každopádně jestli to bude platit dál, tak si ji budu dávat pořád :)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)