O mně

pátek 16. května 2014

Domácí jahodový cheesecake jako z pohádky

Také milujete cheesecaky? Já osobně jsem schopná cheesecake zavětřit tak na sto honů. Jo, jak jde o dortíky, jsem spolehlivá jako čmuchací pes. Tak jsem si řekla, že si zkusím vyrobit taky jeden sama! A že na tom není nic těžkého, vás musí přesvědčit fakt, že já jsem na tyhle věci levá jak šavle a i v dělání bábovek z písku je lepší moje šestiletá sestřenka. Ale tenhle cheesecake, ten zvládne opravdu každý. A kdo ochutná, bude mít boule za ušima ještě týden. A ještě další týden se mu o tomhle pošušňáníčku bude zdát sladký sen.


Co budeme potřebovat?
400 g zakysané smetany
400 g mascarpone (možno nahradit jiným čerstvým sýrem)
400 g Lučiny
80 g cukru krystalu
3 vejce
1 lžíci hladké mouky
1 pytlík vanilkového cukru
1 citron
1 balení sušenek BeBe
50 g másla
cokoli na dozdobení (v mém případě misku jahod)


Postup:
Nejprve si uděláme korpus. V misce rozdrtíme balení BeBe sušenek smíchané s 50 g másla. Směs nemusí být úplně na drobečky, stačí nahrubo (viz. fotka výše), teplem se díky rozteklému máslu krásně sjednotí. Poté ji vložíme do formy a necháme péct 10 minut na 200 stupňů.

Dále si připravíme cheese směs. Smetanu, mascarpone, Lučinu, cukr a šťávu z jednoho citronu smícháme v míse - mixujeme do jemna na první stupeň. Když máme směs pěkně promíchanou, přidáme vajíčka, opět promixujeme a nakonec přidáme lžíci mouky. Ještě jednou zlehka, ale důkladně mixujeme a poté nalijeme směs do formy na již předdělaný korpus.


Na směs nandáme jahody (či cokoli jiného, s čím se rozhodneme dort dělat) a dáme do trouby. Pečeme na 150 stupňů 60 minut. Troubu mezitím neotvíráme, aby dort nespadl. Po hodině na tuto teplotu bude zaručeně ideální. A je hotovo!


Na tento recept jsem narazila u nás na StudentPointu a od té doby, co jsem si cheesecake poprvé udělala, mi už kupované skoro nechutnají. Je to bombička! Zároveň však i kalorick, na to bacha. Ale co, jednou za čas... Pokud budete chtít někdy před někým fakt zamachrovat a vytáhnout se, vřele doporučuju. Jednoduché a efektivní!



Také máte nějaký suprový recept na zaručené food porno? Dejte mi tipy! ;)

A připomínám svou levandulovou giveaway.

3 komentáře:

  1. tak ten by bol ceresnickou za obedom!


    Posledny den giveaway o vlasovy balicek tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/05/kallos-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. A kdyby jednou, protože jsme jen dva, jedli jsme ho týden :D Ale pořád byl dobrý, nezkazil se ;)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)