O mně

sobota 17. května 2014

Povídání o kočičce aneb jak domestikovat lahev od vína

Když jsem v obchodě narazila na tuhle lahev vína, byla jsem k jejímu obsahu značně skeptická. Víno piju hodně, piju ho ráda, mám ochutnaných už spousty druhů a dá se říct, že se v něm i trochu vyznám. Proto jsem k moku v podivné lahvi s ještě podivnější kočkou nechovala zrovna dvakrát důvěru. 

Ale víte, co se říká. Nesuď člověka podle toho, jak vypadá. A protože ve víně je pravda, tak jsem si řekla, že to samé bude platit i tady. Nesuď víno podle kočky na flašce, dokud ho sám neochutnáš. 


Byla jsem zrovna na promoakci - na degustaci vín. A kolem kočičky (ano, už zdomácněla a z podivné kočky se stala kočička) jsem chodila tři dny. Začala mi být sympatická. Anebo jsem si to vsugerovala. No, bez dalších keců, kočičku jsem si koupila, dovezla domů, ještě chvíli jsem ji hypnotizovala postavenou na stole, jestli třeba z lahve něco nevyskočí. Nic. Tak jsem ji otevřela.


Z lahve unilk obláček páry (nebo to byl Aladin?) a víno se lehce rozšumělo. Ha, takže ne klasiké víno, ale perličky, zajímavé, to na etiketě nepsali. Zato tam psali, že jde o víno polosuché. Čekala jsem slaďárnu, utrejch, co mi zkřiví úsměv, který jsem při zkoumání kočičky beztak na tváři ani neměla. Tři, dva, jedna, cheers


Koukala jsem jak husa do flašky (haha, doslova?). Víno bylo moc dobré, příjemně perlilo na jazyku, nebylo vůbec tak sladké, jak jsem se obávala, nemělo kyselý ocas, jak jsem si myslela. V duchu jsem si dala facku. Takže, milá zlatá, ani víno nelze soudit podle obalu!


A teď, teď mám z kočičky domácího mazla, který mi leží na pracovním nebo na kuchyňském stole. Občas i na nočním. Jak se kočičce zrovna zamane.

A jak jste na tom vy? "Soudíte podle obalu"? 

3 komentáře:

  1. Občas se přistihnu, že si něco nevezmu jen proto, že to má hnusný balení. Prostě tomu nedám šanci, ani kdyby to vychvalovala půlka světa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anebo se naopak nechám nachytat na krásné balení a pak ten produkt stojí za prd :D

      Vymazat
    2. Přesně, taky mi takhle doma straší pár nepoužitelných, zato úžasně balených zázraků :D

      Vymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)