O mně

sobota 3. května 2014

Fotoreport: Domácí cheeseburger

Jak jsem už dávno slíbila, tak také konám. Obětovala jsem se a pustila jsem se do domácích burgerů. No dobře, já ne, dělal je přítel a já jsem ho poctivě obíhala v jedné ruce s foťákem a druhou rukou jsem mu podávala ingredience. Naše společné dílo je zde!

(Poznámka pod čarou: tento výtvor vznikl ještě dřív, než jsem se pustila do detox výzvy, jen jsem na něj zapomněla, tak jsem si řekla, že si takhle při sobotě uděláme společně chutě.)


Domácí burgery podle mě stejně nemají konkurenci. Jednak máte jistotu, že víte, co jíte, jednak si do něj dáte přesně to, co chcete a máte rádi. Navíc si maso připravíte přesně tak, jak vám nejvíc chutná. A nakonec, když máte maso přímo od dodavatele, čerstvé a kvalitní, není co řešit! Prostě pecka! A když se to vezme kolem a kolem, je to vlastně úplně zdravý a dietní jídlo.


Co budete potřebovat? 

V podstatě jen to, na co máte chuť!
My jsme na čtyři burgery použili 500 gramů kvalitního mletého hovězího masa a čtyři housky, přímo určené na burgery. Samozřejmě také plátkový sýr a slaninu. A dál už jenom kopici zeleniny a nějaký ty omáčky. Konkrétně čerstvé rajče, okurku, ledový salát, červenou cibuli, kyselou okurku, barbecue omáčku, kečup a hořčici.



Tip: 

Všechno si připravte, zeleninu nakrájejte a housky pomažte omáčkami, nandejte na ně slaninu a sýr a dejte je předpéct do trouby. Mezitím si osmahněte okořeněné maso a cibulku nakrájenou na plátky. Maso potom přihoďte do trouby na už ohřáté housky a ještě nechte vše hodromady zapéct.



A tadá, cheeseburger je na stole!




A co vy, máte rádi burgery? Dáváte přednost restauracím, nebo si je raději děláte doma?

4 komentáře:

  1. Panebože, PANEBOŽE!!!! :O

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam. Taky děláme, ale většinou na grilu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je super nápad, to musím navrhnout a příště by už mohly být pěkně na terásce, snad už se to počasí zase umoudří :)

      Vymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)