O mně

středa 16. července 2014

DIY: Popisky na bylinky a další tipy

Včera jsem psala o tom, jak si doma pěstuji bylinkovou zahrádku. Dneska vám ukážu rychlý a jednoduchý návod, jak si takovou zahrádku zkrášlit, zpřehlednit a rozveselit. K tomu si připomeneme ještě několik tipů a triků na terásku i do interiéru. Není třeba dalších slov, pojďme na to!


Co je potřeba?                                                                                     
Čtvrtka papíru, washi pásky, nůžky, párátka, lihový fix

Tip
Já jsem na popisky použila černou barvu na sklo, protože ta washi pásku nerozpije a vydrží na ní za jakéhokoli počasí. A protože mám bylinky na terase, odolnost popisek je nezbytná.


Postup
Nastříháte si 1, 5 cm široké a 4 cm dlouhé proužky papíru, obalíte je washi páskou, prostřihnete konec, zezadu nalepíte párátko a popíšete. Hotovo!


Další vychytávky
Pokud máte jednobarevný květináč, který se vám na první pohled hodí do interiéru, ale na druhý pohled už vás nebaví a je tak trochu nudný a jednotvárný, ozdobte ho také washi páskou. Výhoda je, že washi jednoduše sloupnete a nahradíte jinou, kdykoli vás stávající omrzí.


Sklenička na víno? Ne, na květiny!
Skleničky na víno jsem si v poslední době oblíbila nejen na omamný rudý mok, ale také jako elegantní formu na aranžování řezaných květin. A teď i bylinek. Natrhala jsem si pár snítek máty a dala do skleničky v pokoji. Lepší osvěžovač vzduchu jsem ještě neměla.


Co se vám ještě hodí na terasu nebo do bytu?
Třeba originální karafa na víno, o které jsem psala TADY. Nebo podtácky vyrobené z cédéček, návod najdete ZDE. A když už máme po ruce tu barvičku na sklo, můžeme ji využít třeba TÍMTO způsobem!

A co jste naposledy vyráběli vy? Podělte se se mnou o své nápady ;)

2 komentáře:

  1. To je pěkné! Ty washi pásky jako dekorace květináčů se mi moc líbí, docela bych to vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  2. Thanks for the follow! Following you back!
    http://quitealooker.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)