O mně

sobota 5. července 2014

Zdravé letní mlsání

Je tady léto, jsou tady prázdniny, a přesto, že ještě žádná pořádná horka nepřišla, nemáme chuť cpát se tučným, smaženým a těžkým jídlem. Alespoň ne každý den. Je třeba do našeho jídelníčku zapojit ovoce, zeleninu a další lehčí potraviny a vitaminové bomby. Pořád přece doufáme, že vyleze sluníčko a my se budeme blýskat v nových plavečkách. Za takové situace pak rozhodně nechceme stát hodiny u sporáku. Přes to všechno si ale chceme pochutnat, no ne? Takže pojďme si společně dát pár zdravých a rychlých dobrůtek!


Co k snídani? 
Já osobně preferuju bílý jogurt s ovocem - nejčastěji s jahodami, banánem a hroznovým vínem. Někdy mám chuť i na pečivo, takže si ráda zakousnu tmavou bagetku nebo chleba s gervais a čerstvými bylinkami z balkónu. Plátek kvalitního sýru nebo šunky na to a snídaně je hotová! K tomu bylinný čaj, kávu s mlékem nebo vodu s citronem. A musli tyčinku sebou do kabelky na sváču.




Oběd
K obědu si ráda dám těstovinový salát nebo kuskus se zeleninou. Miluju domácí vege burgery - třeba z červené řepy v tmavé kaiserce. Nepohrdnu asi sushi, na které najdete recept ZDE. Případně kuřecí steak bez oleje se zeleninovým salátem a grilovanou kukuřicí.





Něco lehkého na večer
K večeři už by se měl člověk opravdu pošetřit, takže za sebe navrhuji obložené bagetky nebo zeleninový salát s balkánským sýrem jakožto studenou večeři. Když už se poštěstí a mám čas na delší přípravu, tak zapejkám. Zapečená rajčata s houbami a zeleninovou salsou nebo zapečený lilek se zeleninou a mozzarelou. Když je venku hezky, vytáhneme gril na špízy s tofu nebo steak z pravé svíčkové.






No a mezi jídlem si zamlsám třeba ovoce nebo bonbony bez cukru, mňam. V průběhu celého dne piju čaje, mám jich slušnou zásobu, takže je můžu stále měnit a kombinovat a nikdy se mi neomrzí. Tak dobrou chuť!



A co mlsáte vy? Pište mi vaše tipy! ;)

2 komentáře:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)