O mně

neděle 28. září 2014

Vyvoněná ve francouzském stylu

Prázdniny, které i po kosmetické stránce znamenaly lehký oddych, jsou nenávratně pryč, a tak je třeba myslet zase trochu víc na svůj vzhled. Blíží se nám podzim, takže je potřeba provětrat nejen svůj šatník, ale i kosmetický kufřík a pořídit si několik nezbytností, které by každá dáma měla mít. Dle francouzských dogmat je to jasně rudá rtěnka s jedna dokonalá vůně. Ovšem celkový dojem je důležitý, proto by se měl člověk cítit svěže a sebevědomě. Tak, jako správná Francouzka!


Ta správná vůně
Jak už bylo řečeno, dokonalá vůně, která vám sedne, je základ. Musíte se s ní sžít a musíte ji rády nosit. Pro mě se dokonalou vůní pro letošní podzim stala Smyslná třešeň od L´Occitane. Celý článek si o tomto parfému můžete přečíst ZDE.


Bezchybná pleť
Francouzský styl velí přirozenost. Je sice fajn, že máme nepřeberné množství make-upů, pudrů, korektorů a fotoshopů. Není ale lepší mít čistou, zdravou a zářivou pleť, která už nepotřebuje mnoho úprav? Pokud souhlasíte, vyzkoušejte jemný hydratační peeling s výtažkem z organické Anděliky z regionu Drôme v jižní Francii od L´Occitane. Je to ten nejjemnější peeling, jaký jsem kdy měla, takže je vhodný i pro citlivou pleť. Výsledky jsou ale okamžitě poznat, už po prvním použití budete mít pleť jemnou a prozářenější. Po delší době se zbavíte i pupínků nebo černých teček.


Svěží celý den
Nastartovat den pořádnou snídaní a svěží sprchou! Hned je pak to vstávání do sychravých dnů a na nudné přednášky snazší a přijatelnější. Pokud potřebujete pořádnou vzpruhu, kromě horkého kafe vyzkoušejte také sprchový gel Verbena od L´Occitane. Esenciální oleje z verbeny, pomeranče a citrónového stromu dokonale vyživí a zjemní vaši pokožku a provoní vám koupelnu i celý den.


Jemné ruce
Ladné pohyby a jemná ručka, i to je znak francouzské ženy. S klesající rtutí ale stoupá riziko popraskané a suché kůže. Často se pak dělají záděrky a vy cítíte nepříjemné pnutí v dlaních. Na podobné problémy je jednoduché řešení - krém na ruce Třešňový květ. Jeho lehká textura není mastná a obsahuje bambucké máslo, které zjemňuje a hydratuje pokožku. Krém je obohacený o výtažek z třešně z oblasti Luberon v Provence, díky kterému zanechává pokožku delikátně provoněnou.


Rudá rtěnka
A nakonec samozřejmě nesmíme zapomenout na pravý francouzský look podtržený rudou rtěnkou nebo stejně barevnými nehty. Jedna výrazná věc na jinak ležérním outfitu, to je přesně to, čím zaujmete. L´Oréal Paris má nyní nové odstíny rudé, která padne zkrátka každému. Celý článek najdete ZDE. Už se těšíte na soutěž o jednu rtěnku a lak z této řady?


A jaké kosmetické nezbytnosti nesmí chybět doma vám? :)

2 komentáře:

  1. Ten sprchový gel jsem měla jako dárek v Marianne a mě ta vůně právě vůbec nevoněla :). Ale hodně mě zaujal ten krém na ruce, s tím se mazat, to musí být krása :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mam Verbena sampon a som rada, ked mi tak sviezo vonaju vlasy a citim to, ked pohnem hlavou, je to super :) inak "nezbytnosti" mam celu kopu, z tvojich ma zaujal ten peeling, ked dokoncim ten svoj aktualny, tak sa po nom asi pozriem.

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)