O mně

neděle 1. února 2015

Kouzlo koupele aneb dokonalý relax

Musím přiznat, že ve vanění, v koupelích, nekonečném mydlení a pěnění jsem docela zelenáč. Do teď jsem nechápala, co kdo má na tom "dát si vanu". Sorry, ale já prostě na tohle nemám čas, upřednostňuji tříminutovou sprchu a šup šup zase z koupelny ven. Teda tak tomu bylo doposud. Protože ale leden byl nějak extra náročný měsíc jak na psychiku, tak na fyzično, bylo mi pro uvolnění těla i mysli doporučeno vyvanit se. A ono to pomohlo. A já koupelovému rituálu navíc přišla na chuť!


Sice stále nejsem v pozici, kdy bych si horkou lázeň dopřávala každý den, ale když se poštěstí urvat trochu času, mile ráda si vanu napustím. Nasypu si do ní tuny koupelové soli, naleju uvolňující oleje, přidám notnou dávku pěny a zapálím si kolem svíčky.
A hlavně kachničku, nikdy nesmím zapomenout na kachničku!


Jako naprosto ideální uvolňují olej jsem našla tento levandulový od Baley. Je to paráda, působí blahodárně na pokožku, na svaly i na psychiku. V kombinaci s vanilkovou relaxační svíčkou je to dokonalý balzám na nervy. 


Od Baley mám ještě tuhle květinovou sůl do koupele, která je více rozverná, nabíjí energií a připomíná jaro. 


Když zatoužím po extra pěně, použiju pěnu do koupele od Oriflame, kterou jsem vyhrála v nedávné GA. Hihi, jako by to Verča věděla, že se mi bude hodit!


Jako ideální sprchový gel na provoněnou pokožku jsem si teď oblíbila ostružinový od Yves Rocher anebo také jeden speciální od L´Occitane, sváteční Arlésienne, který tělo zahalí do měkké pěny. 



Na ruce a nohy, kvůli pořádnému prokrvení a odrhnutí staré kůže, používám tělový peeling od Baley, který voní jako štrůdl. No proč ne :)


Zprvu mi vanění vadilo proto, že mi bylo nepříjemné horko, špatně se mi v malé koupeně dýchalo a tvář se mi rosila potem. Proto k mému koupacímu rituálu nesmí už nikdy chybět termální voda od La Roche-Posay, která mě vždy báječně osvěží a navíc hydratuje a zklidňuje obličej. Ani na ten se nesmí při koupeli zapomínat!


No a nesmíme zapomenout ani na péči o tělo po koupeli, tedy na jeho pořádnou hydrataci a finálnímu provonění. K tomu používám tělové mléko a tělový sprej od Victoria´s Secret s vůní vanilky, které jsem dostala k Vánocům. Ideální tečka za mými malými lázněmi!



A jak jste na tom s vaněním vy? Dáváte přesnost raději sprše? nebo máte nějaké svoje speciální vanové rituály? Dejte vědět ;) 

12 komentářů:

  1. Tak doufám, že tomu taky někdy příjdu na chuť.. vanu si dávám tak max 2x do roka, je to jako příjemný, ale ve sprše se cítím líp a hlavně mi to nezabere tolika času :D

    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovědětVymazat
  2. No já jsem spíš na ty rychlé sprchy, ale když už si dám vanu, tak si ju užiju :) Jsem ráda, že Ti pěna dělá radost
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Já vanění miluju, ale doma máme problémy, že se rychle vyčerpá teplá voda, takže se musím sprchovat. Přitom jsem si koupila dvě pěny, šumivou tabletu do koupele a prostě to nemůžu použít. To je snad to nejhorší.. :D Ty věci od VS ti závidím! :) V dobrém slova smyslu :D Dělám si na ně zálusk už dlouho, ale nevím jaký tělový sprej si vybrat kvůli tomu jak voní, bojím se, že si vyberu špatně. Jak voní ta vanilka? Celkem bych na tyhle výrobky uvítala třeba recenzi :)

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ohledně toho můžu radit, tak jsem je viděla téměř všechny na očichání ve výdejním centru od Parfumsna Florenci - ve Florentinu.
      Všechny voní báječně, trošičku chemicky, ale hezky, intenzivně, ta vanilka je cítit klidně celý den, já vanilku miluju, takže pro mě je to pecka :)

      Vymazat
  4. Já miluji vanu! :))) Ještě si musím koupit nějakou pěkně vonící pěnu do koupele! :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem třeba divná, ale pěnu i když si koupím, tak mi pak vadí v ní ležet :D ale koupelový soli a rozpouštěcí tabletky, to je moje... teď mám smůlu, páč máme jen sprchovej kout, ale až budu bohatá a veleúspěšná, tak budu mít obří vanu, ve který se bude dát hrát vodní polo, a okolo ní budu mít všechny možný druhy koupelovejch kravin ve všech možnejch vůních a typech!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musela najít byt s vanou, to byl hlavní požadavek, jinak by se Kuba snad ani nesestěhoval :D on se totiž vaní denně! Kamčo, jednou si vám to polo zajdu zahrát ;)

      Vymazat
  6. Já se "vaním" pravidelně. Je to takový můj oblíbený rituál. Vždy v neděli nebo sobotu, když mám čas ... Jinak sprcha, to je taková rychlá klasika, většinou spěchám, nemám čas na složité procedury ... O to víc se potom těším a užívám si vany a vody :)
    http://suzieway.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Já miluju vanu, ale vždycky se "odbydu" jen pěnou do koupele, ale když vidím, kolik toho všeho používáš ty, moje srdíčko úplně jásá a mám pocit, že zítra budu muset vyrazit na nákupy a doplnit si zásoby :))

    OdpovědětVymazat
  8. Když jsme vybírali vlastní bydlení, tak velká vana byla mojí podmínkou :D S knížkou bych v ní mohla proležet hodiny :)
    http://www.jankafj.cz/

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)