O mně

středa 11. února 2015

Zázrak jménem Termální voda z La Roche-Posay

Dneska vám povím příběh. Příběh o termální vodě z La Roche-Posay!
Příběh La Roche-Posay začíná ve vlnách té nejčistší přírodní termální vody. Téměř mýtické účinky této vody není možné reprodukovat a není možné vyrobit ji synteticky. Lokální folklór v pitoreskní francouzské vesnici, která tento magický pramen obklopuje, hovoří o ozdravné síle této vody již od 13. století. Podle tehdejší legendy se do zklidňujících vod La Roche-Posay ponořil kůň Bernarda du Guesclin, vysokého konstábla za doby vlády Karla V. Kůň se z vody vynořil jako znovuzrozený – po chronickém ekzému, jež ho doposud sužoval, nebylo ani stopy...


Termální voda z La Roche-Posay je unikátní
Pochází z dešťové vody, která se filtruje přes silné křídové skály, které jsou přírodní zásobárnou selenu. Co dělá z termální vody z La Roche-Posay pozoruhodnou, je stabilita obsažených složek, nezbytných minerálů, které respektují fyziologickou rovnováhu kůže. Je velmi čistá, má téměř neutrální pH.


Jak působí na pokožku těla? 
  • antioxidační a ochranné účinky
  • zklidňuje
  • proti podráždění
  • proti zánětům
  • pro zmírnění překrvení
  • působí na citlivou a křehkou pleť jako balzám
  • proti škodlivým dopadům externích vlivů

Moje zkušenost?

Termální vodu z La Roche-Posay používám denně. Jakožto majitelka velmi citlivé pokožky mám často problém se začervenáním, svěděním nebo pálením kůže. Čím víc se škrábu, tím se to samozřejmě zhoršuje. Termální voda je v tomhle ohledu skvělý pomocník. Stačí jednou podrážděné místo přestříknout a po pár vteřinách je klid.
Protože nosím kontaktní čočky, a to denně už několik let, občas mi pálí nebo slzí oči, někdy je mám hodně vysušené. I zde pomáhá stříknout si na ně termální vodu.
Mamce jsem s ní tišila spáleninu na ruce, kamarádovi sedřenou nohu na vodě. Sobě osvěžuji obličej třeba venku v horkých dnech nebo i doma při zkouškovém, když už jsem unavená a mžourám do knížek.
Tento poklad seženete v lékárnách v balení 50 ml, 150 ml anebo 300 ml.


Zkrátka termální voda z La Roche-Posay je zázrak, který už nikdy nedám z ruky! 

Znáte? Používáte? Zaujala vás? 

3 komentáře:

  1. Tuto termální vodu neznám a ještě jsem ani žádnou nezkoušela :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Ja nedam na termalne vody dopustit. V lete hez nich neprezijem a v zime ich pouzivam na upokojenie pleti, vplyvom zimy citim obcas svrbenie a palenie ale staci nastriekat termalnu vodu a vsetko je hned ok

    OdpovědětVymazat
  3. Já termální vody taky ráda používám, hlavně v létě jen tak na osvěžení :) Teď mám termálku od Biodermy a v minulosti jsem používala Avene :)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)