O mně

úterý 5. září 2017

Já a káva Nespresso

Já a káva. To je opravdu silné spojení. Miluju kávu, její vůni, rituály, které se s ní pojí, a samozřejmě její chuť. Ráda navštěvuji nejrůznější kavárny a ochutnávám místní kafe při mých cestách po Čechách, Evropě i po světě. A když si mám dát kávu kapslovou, je to vždycky zásadně Nespresso. Kávovar máme jak v práci, tak ho mám i doma, tuhle značku zbožňuju! I proto jsem byla nadšená, když jsem byla minulý týden spolu s dalšími blogerkami pozvána na akci právě od Nespressa.


Kromě spousty zajímavých informací o kávě jako takové, jsme se dozvěděly i to, že se momentálně launchuje nový Nespresso kávovar. Je jím Essenza Mini, roztomilý drobek, který je takový akorát do kabelky. Váží totiž jen 2, 3 kilo. Výkonem se ale rovná všem svým předchůdcům.


Na vlastní chuťové buňky jsem si mohla vyzkoušet, že nezáleží na kávovaru, ale právě na samotné kávě, to je to, co dělá aroma a chuť obsahu našeho hrnku. Zkrátka když máte kvalitní kávu v kapsli, uděláte si výborné kafe s levným kávovarem stejně tak jako s drahým.


Protože Nespresso káva je káva výběrová, je zaručeno, že její chuť bude vždycky taková, jakou si ji zvolíte. Hořká, ovocná, jemná, silná... My jsme měly možnost ochutnat jednu více ovocnou a druhou hodně hořkou. Obě byly skvělé, nicméně já stále zůstávám u svých oblíbených hořkých čokoládovo-dřevitých tónů :)


Ale zpět k našemu miminku. Jeho rozměry jsou 204x330x84 cm, má přednastavené dvě velikosti kávy - Espresso a Lungo, tlak má 19 barů, což je slušný, je k dostání v zakulacené nebo hranaté verzi a také v několika barevných kombanací - černý, bílý, zelený, červený a šedý. Já jsem zastáncem černé klasiky, černý mám také doma. Co je na Essenza Mini ještě vylepšené oproti třeba mému miláčkovi, je krytka na nádobku s vodou - je jen odklápěcí, ne sundavací, což mi přijde praktičtější. Rychlé nahřívání a snadné čištění jsou samozřejmostí. Cena je 2790 Kč a k dostání je Nespresso Boutiques nebo v partnerských obchodech.






A jak začínáte den vy? :) 


4 komentáře:

  1. Nespresso si vychutnávám denně v práci, výborná káva :)
    Soutěž s Catrice

    OdpovědětVymazat
  2. Ráno začínám půl litrem vody, snídaní a vynikající kávou :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si to bez kafe nedokážu představit. Jen teda balancuji nad tím, jestli si ji vypít ráno doma, koupit cestou do práce nebo až v kanceláři. Dělám na volné noze, živí mě vývoj mobilní aplikace na míru a podobné projekty, tak potřebuji myslet hned od začátku dne, takže kafe je pro mě prakticky pracovní nástroj. :-D

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)