O mně

pátek 20. října 2017

Halloweenské pečení s HARIBO - dýňové muffiny se žížalou a netopýrem

Léto je pryč, podzim v plném proudu a Halloween už klepe na dveře! Aby nebylo té pošmurné nálady moc, je třeba si tento čas zpestřit a trošku se pobavit, no ne? A ideálně to spojit s nějakým mlsáním a příjemnou podzimní atmosférou. Přesně takovou jsem zažila minulý týden na super eventu v režii Žena-IN a HARIBO. Téměř sama jsem připravila skvělý, ale fakt skvělý dýňový muffiny. Ale ta správná sranda přišla až při zdobení... No, pojďte na to mrknout!


Rovnou říkám, ničeho se nebojte, je to vážně strašně jednoduchý! Zvládla jsem to i já, a to jsem zrovna neměla ani váhu a odměrku, takže i když pečete od oka, určitě to dobře dopadne. Nějak jsem byla do všeho zapálená, že jsem rovnou začala sypat ingredience do mísy a trošku zapomněla na předem daný postup. Ale vážne to dobře dopadlo ;)

Ingredience:
250 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžíce jedlé sody
1 lžička soli
1 lžička skořice
1/4 lžíce muškátového oříšku
200 g třtinového cukru
200 g cukru krupice
120 g Hery máslová příchuť
100 g oleje
4 vejce
450 g dýňového pyré
na ozdobu – párátka a bonbony HARIBO

Upřímně, protože sama nesladím a dezerty mám radši méně sladké, úplně jsem vynechala cukr krupici. Také oleje jsem dala méně, asi 5 polévkových lžic. Zato jsem dala celý prášek do pečiva a asi 3 lžičky skořice.


Jak na dýňové pyré? I to je easy peasy. Dýni Hokkaido stačí upéct doměkka a potom dohladka rozmixovat. To je celé!

V míse jsem potom smíchala všechny ingredience včetně pyré a vytvořila krásně jemné těsto. Tím jsem naplnila zhruba do tří čtvrtin papírové košíčky, které jsem vložila do formy na muffiny. Nakonec šup s tím do trouby a péct na 180 stupňů asi 20 minut. Na hotovou dobrotu vás upozorní libová vůně :)
Z uvedeného množství surovin připravíte až 36 muffinů.

Jak to beru vážně... :D

Ták, a až muffinky vychladnou, jde se na tu největší zábavu! Na zdobení! Úplně jsem se vykašlala na nějaký máslový krém, šla jsem rovnou na věc a začala jsem napichovat na párátka žížaly, netopýry, žáby, medvídky... Těm jsem potom udělala parádní hrobečky. K tomu všemu mi stačily dva balíčky HARIBO bonbonů - HARIBO COLOR-RADO (barevný mix s pendrekovými kousky) a HARIBO WUMMIS (klasické žužu žížalky).



Takže toť můj halloweenský mňami tip. Akci jsem si fakt užila a navíc se pak do zdobení zapojily další holky a vznikla z toho velká pohřební, ale fakt vtipná akce! S HARIBO je zábava :D


A co vy? Chystáte na Halloween něco spešl? Necháte se inspirovat tímhle receptem a zakousnete HARIBO netopýra a žížalu? :) 


1 komentář:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)