O mně

čtvrtek 21. června 2018

Nespresso: Káva jako trend

Káva s pořádnou pěnou, coffeeartem, v hipsterském bistru, káva do kelímku na cestu do práce, ale i káva doma - z vybraných zrnek nebo z kvalitního kávovaru... No a teď v létě samozřejmě frčí ledové kávy. A to i u mě... Ano, vůně kávy nás obklopuje denně, je to zkrátka trend. Kávu je potřeba si vychutnat za každé situace, ať už je ta situace jakákoli. A já si hned několik šálků vychutnala na nedávné akci od Nepressa.


Patří mléko do kávy? 
To je věčná otázka, asi něco jako slepice nebo vejce. Někdo pije černou, čistě černou a nic víc. Jiní si vychutnají nejvíc obří latté s horou mléčné pěny, přisypou si dvě lžičky cukru a ještě skořici navíc. A víte co? Je to v pořádku. Všechno je to v pořádku. „Do kávy patří cokoli, co vám z jejího popíjení udělá příjemný zážitek,“ říká totiž kávová specialistka Michaela Illiková, která nás také provázela celým kávovým setkáním.


Mléko, nebo nemléko? 
A teď další otázka - jaké mléko patří do kávy? A odpověď je zase jasná - jakékoli, které vám v ní bude chutnat. Klasické plnotučné, bezlaktózové, kokosové, mandlové, rýžové, ovesné... je to na vaší preferenci, chuti a na vašich potřebách, vše je přijatelné. Jediná věc, která vás může zklamat, je to, že pěnu z kokosového mléka (které často bývá ředěné vodou), prostě naušleháte, ani kdybyste se ušlehali. Takže si ho do kávy zkrátka nechte jen tak přilít.


Lattissima One
Pokud jste spíš rodinný typ a potrpíte si na lahodnou kávu hezky v pohodlí svého obýváčku nebo kuchyně, mám pro vás tip na nový kávovar od Nespresso, který je designově i funkčně báječně vyladěn. Jméno tohoto krasavce je Lattissima One. Připravíte v něm espresso, cappuccino, lungo, latte i macchiato. Příkon má 1 400 W a tlak 19 barů. Má 1l nádržku na vodu, a co je fakt super - odnímatelnou nádobku na mléko, která má objem 0,12l - tedy přesně na jednu porci mléka. Má rysku jak na cappůčo, tak na lattéčko, takže zabráníte jinak celkem obvyklému plýtvání mlékem nebo ukládání nevyužitého mléka všemožně po lednici. K dostání je v bílé a šedé barvě, jeho minimalistický design spolu s mega jednoduchým ovládáním a dokonalou funkčností mě dostal, nebudu vám lhát.



Tak co, jak se vám líbí? Krásný, že? :) 



2 komentáře:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)