O mně

neděle 30. září 2018

Týnuš Třešničková a jak její osud rozpoutal vlnu hyenismu

Sorry, musím, já prostě musím. Musím to napsat, protože už dlouho se mi nestalo, že by se mnou nějaká zpráva a následné reakce na ni takhle zamávaly. Ano, dělám v médiích a marketingu už víc jak 10 let, jsem zvyklá na ledacos a vím, jak lidi umí být krutí a plní zloby. Pokud se navážejí do značek, nadávají na produkty nebo pomlouvají reklamy, budiž. Internet nám bohužel dává tu možnost projevit se v plné parádě i přesto, že k tomu nejsme zcela kompetentní. Ale když se pak lidi začnou tak nechutně navážet do lidského neštěstí, které způsobilo možná nadobro újmu na zdraví, nepochopím to...

Upřímně, nejsem žádný věrný fanda Týnuš Třešničkové, sem tam kouknu na její Instagram a to je tak všechno. Nicméně jsem člověk. Normální obyčejný člověk, kterého se dotkne i osud jiného člověka. Protože... mohlo se to stát i nám. A protože... i ona je člověk!

Už jen samotný fakt, co se Týnuš a jejímu příteli (i dalším zúčastněným) na dovolené stalo, je hrozný. Tohle prostě nechce zažít nikdo. A je jedno, jestli je ten člověk youtuber, manažer, pošťák, sportovec, prodavač nebo máma na mateřské. Pořád jde o živou bytost, které se ve vteřině otočil život naruby. Vůbec si nedokážu představit, co právě musí ona, její přítel a jejich rodiny prožívat. Dalším hrůzným faktem je zjištění, že když se něco tokového stalo, nikdo z přihlížejících nebyl ochoten pomoct. Ale nebyla jsem tam, tak tohle komentovat nebudu.

Nicméně co mě fakt zaráží a pobuřuje opravdu hodně, tak jsou komentáře lidí. Těch, kteří doposud vůbec nevěděli, kdo Týnuš Třešničková je, mají najednou jasno. Najednou o ní ví všechno. Troufají si ji soudit, urážet a plodit tak nechutný názory, až je mi z toho na zvracení. Je mi zle z toho, že žiju mezi takovými hyenami, které jen závidí, nevidí si na špičku nosu, nemají pochopení, ani ho mít nechtějí, chladí si svou vlastní zatrpklost na jiných a hlavně jsou najednou strašně chytrý.

Každý z nás se nějak živí, nějak vypadá a nějak se chová. Každý z nás je osobnost, která má právo žít svůj život podle sebe. Takže co? Budeme se za to odsuzovat, jo? Týnuš je napadaná za to, že má umělý prsa a vydělává si jako influencer. A co jako? Nemusím s ní přeci souhlasit, ale rovnou jí v jedné z nejtěžších chvílích života totálně sepsout?
Budu já vás soudit za to, že máte melír, lakujete si nehty a děláte na úřadě? Nedala bych nic za to, že jsou to i vaše děti a vaši přátelé, kdo Týnuš sledují, a tím jí ke slávě, penězům a všemu, co má, vlastně pomáhají. Ale tak to dneska prostě je. Dřív vydělávaly kšeftíčky jako pyramidy a letadla, dneska vydělává Youtube. Chcete taky mít tohle všechno? No tak není nic jednoduššího, než si sednou za kameru! Když jste tak chytří a tak rádi šíříte své "světové" názory mezi lidi, určitě by vám to šlo a za chvíli vás bude taky sledovat přes čtvrt milionu lidí... Je to přece hračka, ne?

Ať už se jakákoli tragédie nebo něco nepříjemného stane komukoli - bez jeho vlastního zavinění a aniž by on se snažil ublížit někomu jinému... nevidím absolutně důvod k tomu, aby se na něj ještě snášela vlna nenávisti. Myslím že ten člověk má co dělat sám se sebou a s tím, aby něco takového rozdejchal! A vždycky je tu navíc ten strašák - mohlo se to stát i nám...

Proto by možná bylo lepší užívat si života, trávit čas s těmi, které milujeme a rozdávat trochu lásky, porozumění a úsměvů. Třeba se nám to pak vrátí. A třeba pak takoví lidé, kteří sedí u Novinek a čtou všechny tragédie světa a nahazují tam nenávistné komentáře plné zloby a zášti - byť se jich to vůbec netýká a tématu nerozumí - budou čas trávit lepším způsobem, než někomu působit jen další bolest, vozit se po cizím neštěstí a zneuctívat lidské zdraví.

Soucítím s Týnuš a přeju jí brzké uzdravení s co nejmenšími fyzickými i psychickými následky.
A soucítím i se všemi těmi, kteří se neštítí napsat tak nechutný věci. Jsou to i vaše děti, které vyrůstají v tomhle světě, kterej vy sami tvoříte v to, čím se postupně stává...


2 komentáře:

  1. Nevím co jiného napsat. Než že souhlasím!

    OdpovědětVymazat
  2. Mňa tiež veľmi sklamal prístup ľudí, hnus.. normálne sa hanbím že som odtiaľ :/

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)