O mně

pondělí 5. listopadu 2018

Velký test očních krémů: Který je ten nejlepší?

No jo no, co si budeme povídat, třicítka na krku, takže je potřeba dobře přemýšlet nad tím, jaké všechny krémy musí člověk používat, jaké jsou ty nejlepší a jaké nejlépe působí. A tak jsem se do toho pustila a posledních pár měsíců jsem testovala několik očních krémů od několika různých značek. Moje požadavky byly jasné - hydratace, redukce jemných vrásek, snášenlivost i pro citlivé oči. Který vyhrál?


7. L´Oreal Paris HydraSpecialist 24 oční krém
S tímhle krémem jsem moc spokojená nebyla, to vám řeknu rovnou. Důvod byl prostý - dráždil mi oční okolí a oči mě po něm pálily. Zkoušela jsem ho několikrát v různých situacích, ale výsledek byl vždycky stejný. Navíc jsem měla pocit, že se do pokožky špatně absorbuje a zůstává dlouho na obličeji. Takže jsem ho ještě skoro plný pustila k vodě, s tím jsme se zkrátka neskamarádily. 


6. Garnier Essentials multi-aktivní oční péče proti vráskám
Garnier mě taky celkem zklamal, i když se mnohem líp aplikoval a vpíjel do kůže.
Obsahuje antioxidanty z bílého grepu, které by měly zamezit předčasnému stárnutí pleti, a vitamin E, který chrání pleť před okolními vlivy. Hydratace mi ale přišla dost krátkodobá a redukce vrásek nulová. Je pravda, že docela rozjasňuje oční okolí, to se mu musí nechat. To je ale za mě tak nějak všechno.


5. Nivea Q10 plus oční krém proti vráskám
Řekla bych, že poměr cena výkon je dost fajn. Krém obsahuje koenzym Q10, který vyhlazuje vrásky a dodává pleti mladistvý vzhled, a dále kreatin, který pleť regeneruje. Aplikace je díky zúžení na tubičce praktická a snadná, krém se rychle vstřebává, hydratace je v pořádku, oči nedráždí. Jak už jsem o něm psala v jednom ze svých předešlých článků, nemůžu úplně potvrdit, že by vrásky redukoval nějak výrazně, ale minimálně zabraňuje tvorbě novým. Oční okolí je po použití svěží a prozářené. 



4. sebamed Anti-agein Q10 Lifting oční krém
U sebamedu jsem byla ještě spokojenější, přišlo mi, že o mé oční okolí opravdu dobře pečoval a lehce redukoval i vrásky. Hydratace, pružnost a projasnění kůže jsem zaznamenala celkem rychle. K očím je opravdu velmi citlivý, takže pro mě bylo používání hodně příjemné a bezproblémové. Stejně jako u ostatních krémů oceňuji tenhle praktický aplikátor. 


3. L´Oreal Paris Nutri-Gold oční krém
Bavila mě konzistence, která je hutná, takže krém působí jako hodně výživný. Dobře se nanáší a rychle absorbuje, oční okolí lehce prozáří a rozhodně hydratuje. Krém mi navíc hezky voní.  Co mi vadí, je balení, do kterého se musí sahat - byť mám pro takové případy špachtličku, stejně to není tak pohodlné a poslední zbytky krému jdou navíc špatně ven. 


2. Lancome Visionnaire Yeux 
Lancome je jedním slovem pecka. Jednak miluju praktické balení s pumpičkou, kdy je aplikace rychlá, snadná a bez zbytečného plýtvání. Krému stačí opravdu malinko, není moc hutný, takže se dobře roztírá a vpíjí, není ale ani nijak řídký, takže hezky zahladí vrásky a vyživí oční okolí. Má příjemnou vůni a především viditelné výsledky za poměrně krátkou dobu. 


1. Lancome Génifique Advanced Yeux Light-Pearl sérum
Nejlepší, no. Co vám budu povídat, tohle sérum mě dostalo. Jednak jsem si oblíbila trochu nestandardní aplikátor, který krásně zchladí oční okolí. Stejně tak jako produkt samotný. Sérum je průhledné, nemusíte tedy řešit nějaké zdlouhavé rozmazávání okolo očí, absorbuje se rychle, navíc je tenhle rituál moc příjemný. Na oživené unaveného očního okolí, na redukci kruhů pod očima i na lehké zmírnění vrásek je skvělé. 


A jaký oční krém to vyhrává u vás? Dejte mi vědět ;) 

4 komentáře:

  1. Já jsem zkoušela jen kdysi dávno nějaký krém od Ziaji. Mám problém, že mě snad všechno hrozně štípe v očích tak mám strach zase něco pořizovat. Jinak se mi ale líbí krémy, které mají na aplikátoru tu "kovovou žehličku" :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  2. U mě to vyhrává oční krém od Dulcie. Měla jsem i jiné, ale musela jsem se vrátit k Dulcii.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. ako si vedela, že premýšľam nad očným krémom? no dúfala som, že ten najlepší nebude samozrejme aj najdrahší :D ale asi sa nevyhneme tomu, že za kvalitu sa proste platí

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  4. Co se očních krémů týče, tak jsem lajdák :-D nepoužívám žádný.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)